Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V pondělí se uzavře průtah Oldřichovem. Rekonstrukce potrvá do podzimu

Od pondělí bude v Oldřichově v Hájích pokračovat rekonstrukce hlavního průtahu, která začala už v loňském roce. Práce si vyžádají úplnou uzavírku.

Uzavírka se týká úseku od obecního úřadu po konec obce. Komunikace o délce 3,3 kilometru se dočká nového odvodnění, propustků, ale dojde i na dešťovou kanalizaci a nový povrch. „Náklady dosahují k 165,5 milionům korun,“ uvedl hejtman Martin Půta. Kraj získal finance z Integrovaného regionálního operačního programu.

Částkou 30 milionů se bude podílet Oldřichov, který zafinancuje výstavbu chodníků. Na projekt získala obec dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Práce by měly trvat do letošního podzimu,“ řekl Půta. 

Uzavírka se dotkne i hromadné dopravy. Linka 072 z Liberce do Fojtky bude jezdit mimo staveniště a linka 679 bude jezdit po objízdné trase přes Větrov a Raspenavu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Oldřichov, rekonstrukce, silnice, Liberecko, Martin Půta, Oldřichov v Hájích, Státní fond dopravní infrastruktury, Liberec, Fojtka, Raspenava, Větrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí se uzavře průtah Oldřichovem. Rekonstrukce potrvá do podzimu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.