Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V sobotu vyjedou první sezónní spoje na Smědavu nebo do Osečné

V sobotu vyjedou první letošní sezónní vlakové a autobusové spoje. O první vlně obnovy turisticky hojně využívaných spojů rozhodl kraj na začátku tohoto týdne.

Letní provoz vlaků a cyklobusů bude zatím obnoven jen částečně. I tak ale umožní lidem navštívit oblíbené i vzdálenější turistické destinace v kraji.

Sezónních linek by mělo v dalších etapách postupně přibývat. Další vlna obnovy spojů proběhne na přelomu května a června. O letních prázdninách by tak už měly linky jezdit dle původního plánu z doby před koronavirem.

Od soboty tak můžete vyrazit vlakem na trase Liberec - Harrachov. Linka ale nebude pokračovat do Polska. Obnova také umožní přepravu kol ve vybraných spojích na trase Liberec - Osečná - Stráž pod Ralskem. Navíc budou posíleny víkendové spoje.

Cyklobusy také začnou brázdit trasu Liberec - Bedřichov - Jablonec - Turnov. Že nemáte kolo, samozřejmě neznamená, že nemůžete linku využít jako turisté. O víkendech a svátcích můžete také nově využít spoj na Českolipsku jedoucí z České Lípy přes Nový Bor a Kamenický Šenov až do České Kamenice a Jetřichovic.

V sobotu se také rozjedou víkendové autobusy a cyklobusy z Frýdlantu a Hejnic na Smědavu a také z Jablonce přes Bedřichov do Kořenova až na Jizerku.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky doprava, autobus, vlak, turistika, Liberecký, Osečná, Smědava, Liberec, Polsko, Bedřichov, Jablonec, Harrachov, Stráž pod Ralskem, Turnov, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu vyjedou první sezónní spoje na Smědavu nebo do Osečné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.