Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oprava silnice z Liberce na Chrastavu začne 20. června. Práce potrvají tři roky

Rekonstrukce frekventované silnice 35 z Liberce na Chrastavu zkomplikuje dopravu. Práce na více než sedmikilometrovém úseku mají začít 20. června a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je investorem, je naplánovalo na tři roky. Kromě rekonstrukce povrchu stavebníci také vymění mostní závěry u 12 mostů a protihlukové stěny dodatečně opatří pruhy, jež brání střetu s ptactvem, uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Čtyřproudá silnice z Liberce na Chrastavu a Bílý Kostel nad Nisou patří k nejzatíženějším komunikacím v Libereckém kraji, denně po ní projede až 30 tisíc automobilů. Diagnostický průzkum podle Studeckého odhalil špatný stav vozovky zaviněný zejména růstem těžké nákladní dopravy. Letos se bude pracovat na levém jízdním pásu ve směru na Chrastavu a doprava bude vedena obousměrně na pravé polovině silnice. V následujících letech by měla obnovu podstoupit pravá strana.

„Po celou dobu opravy komunikace bude uzavřen exit 17 do Stráže nad Nisou, navazující úsek Londýnské bude uzavřen dva týdny od počátku rekonstrukce, kde dojde k výraznému urychlení opravy a následně zpětnému převedení dopravy," uvedl mluvčí ŘSD. U Stráže nad Nisou dostane navíc silnice tzv. tichý asfalt, který by měl snížit hlučnost dopravy. Na výjezdu 14 na Machnín a Chrastavu bude otevřený pouze sjezd, najet nebude možné, na dalším výjezdu pak nebude možné sjet do Chrastavy, pouze na silnici najet. Obnova čeká také protihlukové stěny.

Na frekventované silnici 35 nejde o jedinou dopravní komplikaci, s níž musí řidiči počítat. Od začátku března se na úseku od Liberce na Turnov pracuje na rekonstrukci mimoúrovňové křižovatky se silnicí 65 u Rádelského mlýna. Od dubna je tam uzavřené napojení směrem na Jablonec nad Nisou a doprava musí po objízdných trasách přes Liberec nebo Železný Brod. „ŘSD navíc připravuje rekonstrukci mostu v Liberci u Makra, který je ve špatném stavu," řekl vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp. Práce by tam podle něj měly začít ještě letos.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky silnice, stavby, ŘSD, Liberecko, Liberec, Chrastava, Ředitelství silnic a dálnic, doprava, rekonstrukce, Stráž nad Nisou, Liberecký kraj, Bílý Kostel nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava silnice z Liberce na Chrastavu začne 20. června. Práce potrvají tři roky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.