Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná oprava silnice 35 na Chrastavu. Řidičům přinese komplikace

Už v sobotu začíná první etapou dlouho očekávaná rekonstrukce silnice 35 mezi Libercem a Chrastavou. Silnice je po sedmnácti letech ve špatném stavu, měnit se tak bude asfaltový povrch. Ředitelství silnic a dálnic vyjde rekonstrukce na skoro 300 milionů.

„Povrch silnice je již dlouhodobě ve špatném stavu, hodně se na tom podepsaly nákladní automobily a kamiony, jejichž provoz se od otevření této čtyřproudé silnice v roce 2003 zmnohonásobil,“ uvedl Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Už v sobotu bude provoz sveden pouze do dvoupruhu, kterým řidiči jezdí z Chrastavy do Liberce, směr opačný se zcela uzavře. „Provoz bude sveden doleva. V roce 2021 bude následovat rekonstrukce pravého jízdního pruhu a doprava povede po již zrekonstruovaném levém pruhu,“ popsal Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Rekonstrukce je naplánována do čtyř etap. V té první se do 5. července nepůjde najet na silnici 35 na mimoúrovňové křižovatce ve Svárově, uzavřený bude i sjezd na Stráž nad Nisou a uzavřena bude i Londýnská ulice. V dalších etapách se pak uzavírka bude posunovat směrem k Chrastavě. Hotovo by mělo být 1. listopadu.

Objízdné trasy

Objížďka pro osobní auta z Liberce do Frýdlantu vede z kruhového objezdu u čerpací stanice Prim na silnici I/13 v Liberci po ulicích Londýnská, Oblouková, Kateřinská a Hejnická. Objízdná trasa pro nákladní dopravu tímtéž směrem vede po silnici I/35. Uzavírka pravého jízdního pruhu přinese také omezení linkové dopravy. Podrobnější informace jsou k dispozici na www.iidol.cz.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, Chrastava, uzavírka, silnice, rekonstrukce, Liberec, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná oprava silnice 35 na Chrastavu. Řidičům přinese komplikace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.