Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Nové autobusy na Liberecku budou vybaveny klimatizací i nezávislým topením

ČSAD Liberec postupně modernizuje svůj vozový park a nyní ho rozšířilo třináct nových autobusů. Ve vozech za víc než 56 milionů korun bude klimatizace a budou navíc nízkopodlažní.

Nové vozy jsou dlouhé 12 metrů. „Pojmou pětačtyřicet sedících a pětatřicet stojících cestujících,“ sdělil náměstek hejtmana Jan Sviták. Nové autobusy by také měly cestujícím nabídnout větší komfort i bezpečnost. 

Podle Martina Bobka z vedení společnosti ČSAD Liberec se jedná o kvalitní vozy. „Přál bych si, aby podobně moderní vozy jezdily i v dalších oblastech Libereckého kraje,“ uvedl hejtman Martin Půta. Nové autobusy budou mít nezávislé topení se spínacími hodinami, dvojité zasklení okna řidiče i všech vstupních dveří nebo zvukový signál při zařazení zpátečky.

Nové autobusy budou nasazeny na Liberecku i v dalších částech regionu. ČSAD Liberec chce navíc v obnově vozidel pokračovat i nadále. Kromě velkých autobusů společnost nakoupila i dva nové menší autobusy pro oblast Chrastavska a Hrádecka. Tyto autobusy nabízí čtrnáct míst na stání a k tomu čtyři sklopné sedačky a také osm míst na stání.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, ČSAD Liberec, autobus, Liberecký kraj, klimatizace, topení, Jan Sviták, Martin Horský, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové autobusy na Liberecku budou vybaveny klimatizací i nezávislým topením  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.