Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Libereckého kraje dorazil sníh. Silničáři doporučují opatrnost

Během noci pokryla celý Liberecký kraj sněhová nadílka. Pro řidiče a motoristy to znamená, že by měli být na silnicích opatrní.

Rozbředlý sníh leží i na silnicích prvních tříd v horských oblastech Jablonecka a Semilska, vyplývá z údajů na dopravním webu Ředitelství silnic a dálnic. Opatrní by měli být motoristé i na čtyřproudé silnici 35 z Liberce na Turnov, silničáři varují před možnou námrazou.

Pro nákladní vozidla nad šest tun s výjimkou autobusů je nadále uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo z Mníšku do Raspenavy na Liberecku. Zákaz pro ně platí od středečního rána. Důvodem je zledovatělý povrch silnice po předchozím sněžení a obava ze zablokování jedné ze dvou přístupových cest do Frýdlantského výběžku. Silnice přes Oldřichovské sedlo se upravuje pluhy a k údržbě lze jako posyp použít pouze písek nebo drť. Kamiony se do Raspenavy, Hejnic či Lázní Libverda dostanou po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

⚠️???? Dnes 6.1.2021 od 7:30 h. bude z důvodu aktuálního stavu sjízdnosti omezen provoz na silnice III/2904 pro vozidla s...

Zveřejnil(a) Silnice LK a.s. dne Středa 6. ledna 2021
Zvýšenou opatrnost silničáři doporučují řidičům v celém Libereckém kraji. Ujetý nebo rozbředlý sníh je na vozovkách nižších tříd na Jablonecku, Semilsku i Liberecku. Mokré jsou silnice na Českolipsku.

Meteorologové očekávají sněhové přeháňky, zejména na horách, dnes i přes den. Srážky by podle předpovědi pro Liberecký kraj měly ustávat k večeru. Nejvyšší denní teploty by měly být v kraji mezi minus dvěma a plus jedním stupněm Celsia, na horách mezi minus pěti a minus dvěma stupni.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Raspenava, Ředitelství silnic a dálnic, Liberec, Turnov, Mníšek nad Hnilcom, Frýdlantský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Libereckého kraje dorazil sníh. Silničáři doporučují opatrnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.