Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Podmínky v Jizerkách jsou ideální, přístup do hor omezí Padesátka

Podmínky pro běžkaře jsou díky vydatnému sněžení z předchozích dnů v Libereckém kraji ideální, upravené tratě jsou i ve městech. Kvůli Jizerské 50, mezinárodnímu závodu běžkařů, bude ale zejména v neděli dopoledne omezen přístup do Jizerských hor.

V tomto týdnu v kraji nasněžily desítky centimetrů sněhu, v horách je ho i přes metr. „Podmínky jsou ideální, nepříjemné jsou jen nízké teploty," uvedl ředitel Jizerské o.p.s. Martin Kunc. Společnost se stará o úpravu více než 200 kilometrů tratí magistrály v Jizerských horách. Běžkaři ale teď podle Kunce kvůli mrazům kolem minus deseti stupňů spíše vyrážejí na kratší okruhy.

Přístup na Jizerskou magistrálu ovlivní o tomto víkendu 54. ročník vytrvalostního závodu Jizerská 50. Omezení bude hlavně v neděli dopoledne, kdy se běžkaři nedostanou na padesátikilometrovou trať mezi Bedřichovem a Jizerkou. Navíc budou v ten den uzavřené i některé přístupové silnice do hor. Mezi 6:00 a 10:15 se motoristé nedostanou do Bedřichova a do 10:30 budou uzavřené silnice z Horního Polubného na Jizerku, z Desné na Souš a z Bílého Potoka na Smědavu. Omezení pro běžkaře bude v Bedřichově platit také v pátek odpoledne, mezi 14:00 a 19:00 pro ně budou uzavřené centrální parkoviště a stadion. Sobota bude bez omezení.

Výborné podmínky pro běžkaře panují také v Krkonoších a upravené stopy jsou v okolí každého zimního střediska, v okolí Harrachova, Rokytnice nad Jizerou, Benecka či Vysokého nad Jizerou. Více než 100 kilometrů běžkařských tras je k dispozici i na lyžařské magistrále v Lužických horách. Na běžky lze vyrazit i v krajském Liberci, do areálu ve Vesci či do Vratislavic. Okruh také vznikl třeba v okolí nádrže Kristýna v příhraničním Hrádku nad Nisou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký, běh na lyžích, Jizerské hory, Jizerská padesátka, Liberecký kraj, Bedřichov, Jizerská magistrála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky v Jizerkách jsou ideální, přístup do hor omezí Padesátka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.