Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Po Velikonocích se opět uzavře silnice na Ještěd. Zůstane tak do konce června

Po Velikonocích se vrátí dělníci na silnici třetí třídy č. 2784 vedoucí z Horního Hanychova na Výpřež. I tentokrát si práce vyžádají úplnou uzavírku.

Stavební práce navážou po zimní přestávce na rekonstrukci z loňského roku. „Polovina silnice o délce 1,5 kilometru je již opravená, do konce června nám tak zbývá opravit druhou polovinu,“ sdělila Iveta Štočková, mluvčí společnosti Eurovia CS, která rekonstrukci provádí.

Letošní etapa se týká úseku od parkoviště u lanovky po televizní cestu. Silnice projde kompletní obnovou, která zahrnuje nejen nový povrch, ale také rekonstrukci odvodnění nebo sanaci podkladových a konstrukčních vrstev na těch nejpoškozenějších místech. „Na závěr dojde k výměně svodidel a komunikace bude opatřena novým vodorovným a svislým dopravním značením,“ přiblížila Štočková.

Řidiči tak budou muset až do konce června využít náhradní objízdné trasy. „Jsme si vědomi toho, že uzavření komunikace na oblíbené turistické místo může způsobit komplikace, uděláme ale všechno pro to, abychom práce provedli v kvalitě a co nejdříve,“ dodala.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eurovia

Štítky Liberec, Ještěd, Velikonoce, rekonstrukce, silnice, Liberec XIX-Horní Hanychov, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Velikonocích se opět uzavře silnice na Ještěd. Zůstane tak do konce června  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.