Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nohu z plynu. Policie na středu chystá další Speed Marathon

, aktualizováno 20. dubna 2021, 13:01

Liberečtí policisté se ve středu 21. dubna připojí k celoevropské akci s názvem Speed Maraton. Kontrolovat budou hlavně dodržování rychlosti, ale neunikne jim ani technický stav vozidel, telefonování nebo jízda bez bezpečnostních pásů. Místa, na kterých se policisté objeví, vytipovali sami lidé.

Na speciální internetové stránce mohli lidé v rámci kampaně zaznamenávat rizikové úseky. Výběr míst tak nebyl jen na policii. „Policie na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit bude provádět po celý den měření rychlosti. Nebyli to ale jen policisté, kteří vybírali místa, kde se bude provádět měření, byli jste to i vy. Široká veřejnost, měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková,“ potvrdila tisková mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Policisté dopravních inspektorátů budou ve středu kontrolovat vybrané rizikové úseky silnic a dálnic v celém kraji. Zaměří se hlavně na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, ale neuniknou jim ani jiné dopravní přestupky, kterých se řidiči dopouští. Například jízda pod vlivem návykových látek, telefonování za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav vozidel a podobně.

Napříč celou republikou se policisté objeví na zhruba osmi stovkách míst. „Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně tisíce dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů,“ uzavřela Rubášová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky policie, Speed Maraton, rychlost, kontrola, Policejní prezidium České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nohu z plynu. Policie na středu chystá další Speed Marathon  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.