Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zpomalte, varovaly řidiče ve Studánce nové značky. Teď jsou pryč

Vlastně jen pár dní vydržely na úseku silnice 13 u restaurace Medvěd v Krásné Studánce nové dopravní značky upozorňující řidiče na dodržování rychlosti. Jde přitom o úsek, kde by měl v příštích měsících být umístěn radar, podle kontrolního měření tu totiž drtivá většina řidičů nedodržuje rychlost. Proč tedy značky zmizely? Nikdo je neukradl, budou ale muset být upraveny.

Nové dopravní značky se na místě objevily koncem května, jenže nesplňovaly veškeré náležitosti. „Dle našeho úsudku nebylo dopravní značení osazeno v souladu se stanovením silničního správního úřadu, proto jsme na tento rozpor upozornili správce komunikace a uvedený silniční správní úřad,“ uvedl za policii liberecký mluvčí Vojtěch Robovský.

Už po pár dnech tak výrazné značky zmizely a pracuje se na nápravě. Celý problém podle Jana Wohlmuta, ředitele správy ŘSD Liberec, která má silnici ve správě, vznikla vlastně nedopatřením. Vydáno bylo Stanovení místní úpravy provozu, jenže značky byly osazeny podle grafické přílohy a ne podle popsané úpravy v dokumentu. „Po zjištění byla na místo svolána schůzka za účasti Policie ČR, krajského úřadu, ŘSD a zhotovitele, kde Policie ČR trvala na osazení dopravního značení právě dle vydaného Stanovení místní úpravy provozu,“ vysvětlil.

Značky tak musely pryč. Nyní se podle Wohlmuta pracuje na výrobě značek nových. „Podle informace zhotovitele jsou ve výrobě a budou instalovány v co nejkratším termínu,“ dodal.

Úsek v Krásné Studánce kolem restaurace Medvěd je problémový roky. Místní obyvatelé situaci roky řeší s městem. Instalace značek byla prvním krokem, do několika let v částech Studánky mají vzniknout nové chodníky a doprava by se měla zklidnit. 

Město po intervenci obyvatel také chystá instalovat radary. Radní města by podklady k rozhodnutí měli od městské policie dostat do letošního září. „Chtěli bychom radary instalovat v ideálním případě do jara příštího roku," uvedl primátor Jaroslav Zámečník.

Město na přelomu dubna a května nechalo v úseku provést několikadenní měření. A výsledky byly alarmující, rychlost překročilo 92 procent řidičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky značky, krásná studánka, policie, řidiči, radar, dopravní značka, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Ředitelství silnic a dálnic, Policie České republiky, Jaroslav Zámečník, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alda More

No možná by bylo lepší popohnat opraváře sjezdu u Svarova a bude tam klid, teď tu jezdí lidi do práce každy den, před časem tam bylo 60 a teď asi potřebuje někdo vydělat na radaru. Tedy urychleně otevřete slavnou opravu od Svarova do Liberece a nikdo moc tam už nepojede pokud nebude muset a ještě ušetříte za značky.

Čtvrtek, 17. června 2021, 15:13Odpovědět

Pavel Matas

Ať hledám jak hledám, restaurace Studánecký Medvěd nemá se silnicí I/13 nic společného. Je od ní vzdálena vzdušnou čarou cca 500m.

Čtvrtek, 17. června 2021, 10:23Odpovědět

Zpomalte, varovaly řidiče ve Studánce nové značky. Teď jsou pryč  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.