Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Další komplikace pro řidiče, na šest týdnů se uzavře Jablonecká ulice od Klášterní k bývalé Textilaně

Průjezd horním centrem Liberce ztíží od pondělí příštího týdne oprava další silnice. Pro dopravu bude šest týdnů uzavřená část frekventované Jablonecké ulice, konkrétně úsek od křižovatky s Klášterní ulicí po křižovatku s ulicí Na Bídě u bývalé Textilany. Několik měsíců už průjezd horním centrem komplikuje uzavírka Sokolské ulici, která ústí do Šaldova náměstí a z něj jedno rameno vede právě do Jablonecké ulice.

Důvodem úplné uzavírky částí Jablonecké ulice je podle mluvčí radnice oprava vozovky, kterou bude provádět vlastník silnice, což je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Ve směru od Šaldova náměstí se dostanou řidiči po Jablonecké ulici jen ke křižovatce pod klášterem, při cestě do centra od Králova Háje či Broumovské dojedou pouze ke křižovatce u Textilany. Práce ovlivní i průjezdnost obou těchto křižovatek, provoz budou řídit mobilní semafory.

„V té horní, tedy pod klášterem, bude umožněn průjezd z Jablonecké ulice do Klášterní a opačně," řekla mluvčí radnice Jana Kodymová. Z této křižovatky nebudou moci řidiči pokračovat dál nejen po Jablonecké ulici, ale nedostanou se ani do jednosměrné Humpolecké ulice u střední textilní školy. Po dobu prací ale budou moci motoristé jezdit do Humpolecké ulice z opačné strany. Uzavírka Jablonecké ulice ovlivní i dvě autobusové linky Městské hromadné dopravy, objízdná trasa pro linky číslo 21 a 35 povede od 18. října do 30. listopadu přes ulicí Na Bídě.

Jablonecká ulice stejně jako Sokolská patří mezi dopravně nejvytíženější v krajském městě. Uzavírka Sokolské ulice by měla skončit v polovině listopadu, tedy asi o dva týdny dříve než v Jablonecké ulici. V Sokolské ulici jde o takzvanou sdruženou investici, kdy se na ní podílí správci inženýrských sítí, ŘSD a města. V Sokolské ulici dělníci opravují úsek od křižovatky se Zhořeleckou ulicí u Malého divadla ke křižovatce s Frýdlantskou ulicí. Práce jsou rozdělené do dvou let, na zimu budou přerušené a frekventovaná silnice bude průjezdná. Letos se stihnou udělat jen nové inženýrské sítě - vodovod, kanalizace a plyn.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky silnice, správa, MHD, stavby, Liberec, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další komplikace pro řidiče, na šest týdnů se uzavře Jablonecká ulice od Klášterní k bývalé Textilaně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.