Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Končí uzavírka Letné, silnice se otevře v pátek. U Lidlu jsou nové semafory

Po čtvrt roce končí uzavírka ulice Letná v libereckých Pavlovicích. Kromě nového povrchu tu na řidiče čekají nové semafory, které budou řídit dopravu na křižovatce se Srnčí ulicí a výjezdu od Lidlu. Rekonstrukce vyšla na necelých 17,5 milionu korun.

„Frekventovaná křižovatka prošla zásadní proměnou a bude bezpečnější jak pro řidiče, tak i pro chodce. Nebezpečný výjezd a nekonečné čekání od Lidlu a Obi je tak už minulostí,“ řekla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Křižovatku budou nově řídit semafory, což má zvýšit její průjezdnost i bezpečnost. S tím ale někteří Liberečáci nesouhlasí. „Nebude lépe průjezdná. Všude kam dáte semafory, se stojí, ačkoliv je směr s aktuálně zelenou prázdný. Vytvářet zbytečné věci v oblasti dopravy, to vám v posledních letech jde skvěle,“ myslí si například Michal Pavlíček.

Podle Kodymové má rekonstrukce také ochránit chodce, kteří na přechodu u Lidlu často riskovali sražení. „Cílem úprav bylo také zamezit kolizím vozidel s chodci v místech přechodu pro chodce přes tři jízdní pruhy,“ dodala.

Stavba vyšla na celkových 17,35 milionu korun, přičemž z dotace dostane město zpět 7,35 milionu. „Je to další z řady projektů tzv. zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci, kde chceme čerpat prostředky z IPRÚ,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Šolc.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Letná, Lidl, uzavírka, semafory, liberec, doprava, Pavlovice, Michal Pavlíček, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mára Hevy

S panem Pavlíčkem souhlasím. Zcela zbytečné jsou např. semafory u Stavokombinátu. U teplárny jsou spuštěny zbytečně brzo ráno a navíc o víkendu! A na Nákladní ul. od Babylonu jdou nepochopitelně celou noc! Kde bych je naopak uvítal je přímo před nádražím ČD. A zde pod OBI by lepší řešení byl velký kruháč, aby se tam vykroutily i zásobovací kamiony a nebyla by hlavní nikde. Do něj by se dala zaústit i ulička od železářství Letná. Jenže teď už jsou prachy vyhozeny... :-(

Pátek, 22. října 2021, 16:31Odpovědět

Končí uzavírka Letné, silnice se otevře v pátek. U Lidlu jsou nové semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.