Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Libercem jezdí adventní tramvaj. Rozsvítilo ji 130 metrů světelných řetezů

Novou vánoční tradici by chtěl vytvořit liberecký dopravní podnik. Na linku do Vratislavic i v Liberci nasadil speciálně vyzdobenou adventní tramvaj. Tu zaměstnanci ozdobili světelnými řetězi. Tramvaj bude jezdit až do Tří králů.

„Období adventu je krásné. Poslední roky je pro všechny cestující MHD i Liberečany přece jen trochu jiné, proto jsme chtěli rozzářit město i na kolejích. Byli bychom rádi, kdyby se svítící vánoční tramvaj stala symbolem adventu ve městě,“ říká Petr Židek, předseda dozorčí rady DPMLJ.

Nevýhodná smlouva skončila, liberecký dopravní podnik může tankovat plyn jen na své plničce

Dopravnímu podniku se podařilo vyřešit pozůstatek po dřívějším vedení. To v roce 2011 podepsalo smlouvu na tankování CNG na plničce v Jablonci. Autobusy tak musely deset let přejíždět prázdné mezi městy a výhodná nebyla ani cena. Současné vedení...

Dopravní podnik každý rok vypravoval Čertovskou tramvaj, ta ale byla loni i letos kvůli covidovým opatřením zrušená. Proto přišel s tramvají adventní. „První svítící vůz vozového parku DPMLJ ozdobili sami zaměstnanci vozovny. Během 14 dní postupně nainstalovali 130 metrů světelných řetězů. Cena výzdoby se pohybuje v řádu desítek tisíc korun,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Tramvaj č. 13 dostala název Sněhurka a měla by symbolicky rozvážet adventní pohodu na tramvajových linkách MHD napříč městem pod Ještědem a na části modernizované meziměstské trati do Jablonce nad Nisou. „Vůz ozdobený světýlky bude v provozu do svátku Tří králů v lednu 2022,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky advent, tramvaj, adventní tramvaj, Liberec, dpmlj, dopravní podnik, dopravní společnost, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Ženíšek

Krásně ozdobenou vánoční tramvají jsem se svezl. Je nádherná zejména při stmívání. Díky všem, kteří se na této akci podílejí.

Středa, 8. prosince 2021, 15:59Odpovědět

Libercem jezdí adventní tramvaj. Rozsvítilo ji 130 metrů světelných řetezů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.