Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Změny na křižovatce u muzea. Z Vítězné nepůjde v obou směrech odbočit vlevo

Město se rozhodlo pomoci vyřešit dlouhé kolony, které vznikají na křižovatce Masarykova a Vítězná. Právě z obou příjezdů z Vítězné ulice má v plánu zakázat odbočování vlevo. Tím by se měly kolony zmenšit na únosnou mez.

Radnice si nechala zpracovat průzkum intenzit vozidel všech vjezdů a provedená mikrosimulace posoudila kapacitu této křižovatky. „Z výsledků posouzení kapacity křižovatky pro stávající stav vyplývá, že vjezdy z Vítězné ulice jsou na hranici kapacity na stupni E, což je nestabilní stav, s délkou front až 130 metrů,“ vysvětlil dopravní specialita Vojtěch Janků z odboru Kancelář architektury města Liberce.

Podle primátora jde o levné řešení, které může okamžitě pomoci. „Zajistíme tím, aby se tam zejména v ranních a odpoledních hodinách netvořily desítky metrů dlouhé kolony. Navrhujeme tam místní úpravu umístěním dvou značek zakazujících odbočení doleva z obou vjezdů z Vítězné ulice,“ řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (SLK).

V dopravní špičce tudy projede ve všech směrech celkem asi 1 270 vozidel. Z toho v hlavním směru z Vítězné ulice to je zhruba 790 aut. „Tím, že zakážeme odbočení vlevo z Vítězné do Masarykovy ulice, projede křižovatkou o 27 vozidel méně. Nicméně se díky tomu výrazně zlepší průjezdnost dalším téměř 800 vozidlům, které jezdí Vítěznou ulicí v obou směrech,“ vypočítal Zámečník. 

Podle něj se tím navíc dvojnásobně zkrátí délky front a dobu čekání před křižovatkou. „Může se stát, že nám toto řešení zamítne příslušný státní orgán. V takovém případě jsme ale připraveni podat námitky. Jsem přesvědčený, že se jedná o nejlepší dostupné řešení složité dopravní situace v této části města,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky vítězná, křižovatka, Liberec, doprava, odbočení vlevo, Jaroslav Zámečník, muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mára Hevy

Takže k tomuto dalšímu "odbornému" řešení asi toto: Co na této křižovatce přidělat světla? Na některých jsou nainstalována vcelku zbytečně, ale zrovna zde by světelná křižovatka asi splnila lépe účel, než zakazovat odbočení vlevo.

Úterý, 4. ledna 2022, 19:48Odpovědět

Jana Vondroušová

V dopravě pracuji 30 let.

Sobota, 11. prosince 2021, 15:50Odpovědět

Jindřich Ženíšek

Co je u nás dopravních odborníků.Jakmile toto dopravní řešení nevyhovuje mně,je to špatné,je to kravina atd. Já oponuji a protože toto řešení mně,ale dle dotazu i spoustě jiným uživatelům velmi vyhovuje,tak říkám bravo. P.S. Též jsem zaslechl ujetý názor jednoho pána,že tramvaj na Masaryčce by měla dávat přednost provozu na Vítězné.

Sobota, 11. prosince 2021, 15:46Odpovědět

Jana Vondroušová

Totální kravina .. opět řešení bez souvislostí.

Pátek, 10. prosince 2021, 11:22Odpovědět

Zina Syrová

Super, takze kdo bude chtit vlevo, bude jezdit pres Saldak, ktery uz je ted kolikrat neprujezdny a nebo Klostermankou a bude narvano tam????

Pátek, 10. prosince 2021, 08:22Odpovědět

Změny na křižovatce u muzea. Z Vítězné nepůjde v obou směrech odbočit vlevo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.