Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rekonstrukce mostů na průtahu Libercem začala. Omezení potrvají rok a půl

V pondělí oficiálně začala rekonstrukce dvou mostů na průtahu Libercem. Dopravní omezení na nejvytíženějším úseku v kraji potrvají až do příštího října. Řidiči už v pondělí ráno stáli v dlouhých kolonách, především od Jablonce. Dožilé mosty čeká demolice, nahrazeny budou novými.

„Po dobu víkendu probíhaly práce na dočasném značení,“ připomněl ředitel liberecké ŘSD Jan Wohlmuth. Provoz pak byl pak do jednoho pásu převeden v neděli večer. „Staveniště jsme zhotovitelům předali dnes ráno, už začaly práce,“ dodal s tím, že se odstraňují betonová a ocelová svodidla.

„V příštích dnech započnou práce na odstraňování krytu. Jakmile most odlehčíme, dojde k odstranění podepření, protože most už byl podepřen, aby byla zajištěna dostatečná nosnost,“ dodal. V dalších týdnech pak mají začít bourací práce. Demolice má podle Wohlmutha trvat zhruba dva měsíce, pak se má začít s výstavbou nových mostů.

Mosty se budou rozebírat dvojím způsobem. Tam, kde nehrozí žádné nebezpečí půjde o klasickou bourací techniku, most směrem na Turnov ale přechází přes dvě železniční tratě. „Nosníky budeme postupně rozebírat a snášet jeřábem,“ doplnil Wohlmuth.

Rekonstrukce mostů v úseku ulic Klatovská – Košická přináší i jiná omezení, není možné se připojit na silnici I/35 ze silnice I/14 ve směru na Děčín a je uzavřen sjezd na silnici I/14 ve směru Jablonec nad Nisou. Na pravém jízdním pásu budou po celou dobu dopravního režimu 2 + 1 zrušeny veškeré připojovací pruhy v dotčeném úseku. Uzavřená je i komunikace k aréně, která bude využívána pro staveništní dopravu.

Hotovo má být podle harmonogramu v říjnu příštího roku, celá rekonstrukce má vyjít na 377 milionů korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky průtah, Liberec, mosty, rekonstrukce, řsd, silnice, Jablonec nad Nisou, Ředitelství silnic a dálnic, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce mostů na průtahu Libercem začala. Omezení potrvají rok a půl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.