Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S koncem zimy přichází další komplikace pro řidiče. Město chystá řadu uzavírek

Je to každý rok stejné, s nástupem jara přichází nutné opravy komunikací. Také letos jich v Liberci bude poměrně hodně. Kde tedy budou uzavírky? Přinášíme přehled dopravních komplikací, které řidiče letos čekají.

„Každoroční nepříjemná, ale nutná činnost, mediálně trochu nevděčná, nicméně sami se sítě a silnice neopraví,“ okomentoval náměstek primátora pro technickou správu města Jiří Šolc.

Ještě v březnu začaly nebo začnou práce ve Slavíčkově, Františkovské nebo Jiskrově ulici. Probíhá také demolice mostů na průtahu Libercem. Od dubna je v plánu úplná uzavírka Šlikovy a Tylovy ulice. Další uzavírky jsou plánovány na další měsíce, například v Sokolské, Pastýřské nebo Jablonecké ulici.

Další uzavírky mohou být nahodilé. Jde o havárie inženýrských sítí, které s sebou rovněž přináší dopravní omezení a nelze je předpokládat ani plánovat. „Vlastník sítě provede uzavírku a správce komunikace, včetně silničního správního úřadu, informuje až po provedení,“ upřesnila mluvčí města Jana Kodymová.

Přehled uzavírek v Liberci v roce 2022

Františkovská a Slavíčkova ulice - úplná uzavírka komunikací. Bude prováděna oprava vodovodu a NTL plynovodu a následně oprava povrchu komunikace a veřejného osvětlení v termínu 03 - 10/2022.

Jiskrova ulice - úplná uzavírka komunikace. Bude prováděna oprava povrchu komunikace a veřejného osvětlení (VO) v termínu 03 - 05/2022.

Šlikova a Tylova ulice - úplná uzavírka komunikací. Rekonstrukce plynovodu a poté dojde k opravě povrchu, chodníků a nové propoje veřejného osvětlení v termínu 04 - 09/2022.

Ondříčkova ulice - úplná uzavírka komunikace. Proběhne oprava opěrné zdi a vyvolané přeložky stávajícího kabelového vedení CETIN a veřejného osvětlení v termínu 04 - 10/2022.

Vrbova, Čížkova ulice - úplná uzavírka komunikace. Proběhne oprava inženýrských sítí -vodovodu a kanalizace v termínu 04 -11/2022.

Fučíkova ulice - úplná  uzavírka  komunikace.  Dojde  k  rekonstrukci  plynovodu  NTL  s následnou opravou povrchu komunikace, chodníků a veřejného osvětlení, v termínu 05/6 -09/2022.

Purkyňova, Javorová ulice a Slovanské údolí - úplná uzavírka komunikace. Bude opraven vodovod a kanalizace s následnou obnovou povrchů komunikace, chodníků a veřejného osvětlení v termínu 03 - 10/2022.

Sokolská ulice - oprava vodovodu a plynovodu v křižovatce s ulicí Pastýřskou (koordinace se stavbou Parkoviště P+R Pastýřská), termín bude upřesněn.

Pastýřská ulice - parkoviště P+R - uzavření parkoviště, částečná uzavírka ul. Ruská a Tržního náměstí. Bude opraven povrch parkoviště, komunikace, chodníků a veřejné osvětlení v termínu 04 - 09/2022.

Heřmánková ulice - oprava vodovodu a následná oprava povrchů. Akce bude rozdělena na 2 etapy (2022/2023).

Křižovatka Žitavská x Švermova - částečná uzavírka komunikace. Proběhne zkapacitnění křižovatky a oprava VO v termínu 04 - 08/2022.

Blažkova ulice - částečná uzavírka. Stavba v rámci Zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci proběhne s minimálním dopravním omezením. Bude upraven přechod pro chodce a světelné signalizační zařízení v termínu 04 - 06/2022.

Na Pláni, Lipová ulice - částečná uzavírka. Stavba v rámci Zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci proběhne s minimálním dopravním omezením. Bude upraven přechod pro chodce a světelné signalizační zařízení v termínu 04 - 06/2022.

Regenerace sídliště Ruprechtice - ulice Rychtářská - úplná  uzavírka  komunikace. Proběhne oprava komunikace, přilehlých parkovacích ploch a chodníků v termínu 04 - 10/2022.

Jablonecká - Tanvaldská ulice (úsek od ulice Hedvábná po ulice Nová Ruda) - částečná uzavírka, provoz řízen kyvadlově na SSZ.

I/35 most č. 35-020.2 (Košická) - úplná uzavírka mostu s převedením dopravy do jednoho jízdního pruhu. Oprava mostu bude provedena v termínu 03/2022 - 10/2023.

Světlá pod Ještědem - akce plánovaná mimo území města s dopadem na dopravu v Liberci, uzavírka v termínu od 21. 3. 2022 do 30. 6. 2023.

Lokalita Čapkovy ulice - částečná uzavírka. Práce v rámci unifikace budou prováděny převážně v chodníku.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky uzavírka, rekonstrukce mostů, silnice, Liberec, oprava, veřejné osvětlení, chodník, Jiří Šolc, Česká telekomunikační infrastruktura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S koncem zimy přichází další komplikace pro řidiče. Město chystá řadu uzavírek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.