Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Uzavírka kvůli opravě mostu. V Jablonci nepůjde až do září projet Podhorskou ulicí

Už v pondělí začne další uzavírka. Tentokrát v Jablonci v Podhorské ulici, která se uzavře kvůli rekonstrukci mostu. Hotovo má být v září letošního roku.

Most v Podhorské ulici je z roku 1880. Jde o klenbový typ. ŘSD, které je investorem stavby, ho nahradí za železobetonový. „Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky a objízdná trasa bude vedena ulicemi 5. května a SNP,“ uvedla mluvčí ŘSD Libereckého kraje Dana Zikešová.

Rekonstrukce mostu přes Mšenský potok vyjde na deset a čtvrt milionu korun. „Opravu mostu plánujeme ukončit začátkem září tohoto roku,“ dodala mluvčí.

Rekonstrukce mostů pokračuje také na průtahu Libercem. Most nad průmyslovým areálem už je zbouraný a do konce týdne budou zdemolovány zbylá pole. Druhý most už je pryč kompletně, nyní na místě probíhá úklid a drcení sutě. „Zároveň zahájíme přípravy na přeložce teplovodu a založení budoucí opěrné stěny,“ upřesnila Zikešová.

Částečná uzavírka ale bude pokračovat ještě velmi dlouho, nové mosty mají být zprovozněny až v říjnu 2023. „Celková hodnota obou rekonstrukcí činí 377 milionů korun včetně DPH,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky řsd, uzavírka, jablonec, most, Liberec, průtah, podhorská, Jablonec nad Nisou, rekonstrukce, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj, Praha, Mšenský potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka kvůli opravě mostu. V Jablonci nepůjde až do září projet Podhorskou ulicí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.