Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V České Lípě chybí čtyři tisíce parkovacích míst. Radnice chce zpracovat novou koncepci parkování

Radnice v České Lípě si nechala zpracovat analýzu parkovacích potřeb města. Z ní vyplynulo, že ve městě chybí čtyři tisíce parkovacích míst. Vedení radnice tak chce nyní vypracovat koncepci parkování a situaci postupně řešit.

„Nedostatek parkovacích míst se nás osobně dotýká, ovlivňuje to kvalitu života každého občana a to, jak dobře se ve svém bydlišti cítí. Proto je řešení této problematiky tak důležité. Co je však rovněž důležité je tuto věc řešit koncepčně a komplexně,“ uvedla v tiskové zprávě starostka města Jitka Volfová.

Z analýzy parkování vyplynulo, že nejhorší situace je na sídlištích Špičák a Lada, kde auta parkují prakticky všude. Problém je ale i v centru města, kde se zase nedá zaparkovat běhe dne. Přitom třetina aut podle analýzy vůbec nejezdí a jen zabírají místa na parkovacích stáních.

„Zpracováním analýzy parkovacích potřeb jsme vykročili k řešení komplexnímu, systémovému, které řeší celé území města. Nemáme zájem na tom vyřešit problém jedné ulice a zatížit tím další,“ uvedl českolipský místostarosta Jaroslav Turnhöfer.

Městu jde podle něj o to, aby se na základě zpracované analýzy začala v budoucnu postupně přijímat opatření, která budou ušitá na míru konkrétním oblastem, budou na sebe navzájem navazovat a všechna přispějí ke zlepšení situace. „Nejedná se pouze o vybudování nových parkovacích stání, ale o celý komplex opatření, které též budou zahrnovat aktivitu a úpravu chování samotných řidičů,“ vysvětlil.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, parkování, analýza, Jitka Volfová, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě chybí čtyři tisíce parkovacích míst. Radnice chce zpracovat novou koncepci parkování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.