Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zaostřeno na ženy: speciální kurzy bezpečné jízdy

PR článek

Liberecký kraj spolu s Týmem silniční bezpečnosti a BESIP přichystal i v tomto roce na Autodromu v Sosnové u České Lípy dva speciální kurzy bezpečné jízdy určené ženám. Již v loňském roce byl o tento kurz veliký zájem.

Kurz je určen pro 40 žen, aby zachoval v co nejvyšší míře individuální přístup. „Dlouhodobě se věnujeme dopravní výchově, mladým a začínajícím řidičům a motocyklistům. V loňském roce byl o tento kurz velký zájem, proto jsme se rozhodli uspořádat letos takové kurzy dva,“ říká Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana Libereckého kraje odpovědný za resort dopravy.

Účastnice kurzu se po seznámení s teorií bezpečné jízdy zaměří na praktický nácvik chování zejména v krizových situacích. Nacvičí si nejen správné techniky průjezdu zatáčkou, brzdění a řazení před zatáčkou. Účastnice kurzu si také vyzkouší jízdu na smykových plochách simulujících zimní provoz.



Ženám je určen další speciální program, například praktická přednáška zaměřená na bezpečné cestování s dětmi. Účastnice se seznámí s typy dětských autosedaček. „Kurz není limitován věkem. Pro některé ženy bude tato problematika aktuální, jiné to teprve čeká a některé budou vzpomínat, jaké to bylo, když měly děti malé. I babičky by však měly mít přehled, jak děti bezpečně přepravovat v souladu s aktuálními studiemi a trendy,“ říká Markéta Novotná, krajská koordinátorka MD BESIP Libereckého kraje.

Součástí programu bude workshop, který se věnuje obecným informacím dopravní nehodovosti v České republice nebo i praktickým ukázkám nejčastějších příčin dopravních nehod. „Aktivitami v našem workshopu poukazujeme např. na různá nebezpečí spojená s nepozorností při řízení. Řízenou diskusí rozebíráme problematiku používání mobilního telefonu, únavy, vlivu léků a alkoholu, ale i jiné kognitivní zátěže,“ uvádí Jan Polák z Týmu silniční bezpečnosti.


Kurzy budou pro účastnice bezplatné. Financuje je Liberecký kraj, Ministerstvo dopravy – BESIP a Tým silniční bezpečnosti. Kurzy proběhnou na Autodromu v Sosnové 26. října a 17. listopadu a je možné se na ně přihlásit zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tým silniční bezpečnosti, BESIP, policie, kurzy, Liberecký kraj, Česká Lípa, Jan Sviták, Ministerstvo dopravy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaostřeno na ženy: speciální kurzy bezpečné jízdy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.