Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Komplikace na Fügnerce. Od příštího týdne začne obnova povrchů na terminálu

Za plného provozu začne v pondělí dlouho chystaná obnova povrchů na terminálu v liberecké Fügnerově ulici. Přesto ale pro cestující přinese komplikace, část terminálu, většinou čtvrtina, bude postupně uzavřená. Dopravní podnik akci připravoval dva roky, nyní na ni získal finance. Hotovo má být v první polovině příštího roku, záležet ale bude na počasí-

„Stavební akce v centru provozu MHD ve Fügnerově ulici v Liberci jsou plánovány již od roku 2020. Ekonomické možnosti dopravního podniku dovolily zahájení pracovních aktivit až nyní, ve třetím čtvrtletí roku 2022,“ vysvětlila mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Podle ní první změny a částečná omezení v terminálu zaznamenají cestující už od pondělí 7. listopadu od 4. hodiny ráno. Od té doby budou posunuty do náhradní společné zastávky před OD Forum stanoviště 7 (linky 14, 22, 25, 29, 34 a 93) a stanoviště 8 (linky 15, 19, 57 a 58).

Postupně dojde k výměně všech povrchů komunikací včetně jednotlivých nástupišť. „Mimo vozovek s asfaltovým krytem, bude v místech provozu autobusů odstraněna kamenná dlažba, která je v těchto místech nevhodná. Částečně se rozšíří odstavná plocha pro autobusy, ovšem nikoliv na úkor chodců,“ dodala mluvčí.

Betonovou dlažbu na nástupištích dělníci nahradí trvanlivějšími přírodními materiály. Dojde také ke změně veřejného osvětlení včetně výměny kabelových systémů, staré osvětlení nahradí úspornější LED tělesa.

Opravy budou probíhat za plného provozu vozidel městské dopravy, podle potřeby s uzavřením pouze části terminálu, většinou v jedné čtvrtiny. „Celá akce bude v případě příznivého průběhu zimy, je dokončení prací plánováno v první polovině roku 2023,“ uvedla Poršová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky doprava, fügnerova, terminál, dpml, dopravní podnik, dopravní společnost, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mateo Raviolli

Klasický vylízaný hlavy, zas počkali na zimu ty id**ti, aby mohli rozkopat celou fugnerky a za 2 týdny říct, že začalo mrznout a sněžit dřív než čekali a musí to tedy přerušit... Pomoooc tvl už fakt, vyhaázejte všechny debily co mají na starost liberecké komunikace!!!!!

Pondělí, 7. listopadu 2022, 12:00Odpovědět

Komplikace na Fügnerce. Od příštího týdne začne obnova povrchů na terminálu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.