Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zima dorazila. Silničáři uzavřeli pro nákladní auta silnici přes Oldřichov, sněžit má dál

Do Libereckého kraje dorazila opravdová zima. Sníh tradičně zkomplikoval dopravu, to nejhorší má ale podle meteorologů přijít až v neděli v noci a během pondělí. Už od nedělní jedenácté hodiny je pro nákladní vozy uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo. Sníh zkomplikoval dopravu i na silnici 65 u Rádla, kde se ráno tvořily sněhové jazyky.

Právě na silnici 2904 byly problémy už ráno, kdy tam zapadlo osobní auto. Silnice je uklouzaná a silničáři se proto rozhodli ji uzavřít pro nákladní vozy, které by měly problémy ji vyjet. „Platnost omezení bude do odvolání v návaznosti na vývoj stavu sjízdnosti. Takže pár dní zcela jistě,“ uvedl na facebooku starosta Hejnic Jaroslav Demčák.

Právě předpověď slibuje ještě výraznější sněžení. Zatímco do nedělního dopoledne napadlo maximálně pět centimetrů sněhu, v neděli večer a v pondělí má dorazit mnohem vydatnější sněhová nadílka. Do pondělí může napadnout dalších deset centimetrů sněhu. „Na hřebenech místy 15 až 25 centimetrů. Hrozí tvorba sněhových jazyků, na hřebenech i závějí," upřesnila meteoroložka Jana Ehertová.

Sněžení se pak může objevit i ve středu, srážky ale doplní poměrně výrazné ochlazení, v noci na středu může být až minus 14 stupňů. A ani nejvyšší denní teploty v příštích několika dnech nepřekročí nulu.

Pokud jde o dlouhodobější předpověď a například i to, zda budou bílé Vánoce, tam zatím jisto není, podle meteorologů ale zimní počasí vydrží minimálně do neděle 18. prosince.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Silnice LK

Štítky počasí, zima, doprava, oldřichov, hemrich, nákladní vozy, předpověď, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima dorazila. Silničáři uzavřeli pro nákladní auta silnici přes Oldřichov, sněžit má dál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.