Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Liberecku uzavřeli pro kamiony nad šest tun silnici z Rynoltic do Hrádku

Silničáři na Liberecku uzavřeli v poledne pro kamiony nad šest tun silnici třetí třídy z Rynoltic do Hrádku nad Nisou. Silnice leží v chráněné oblasti a není tam možné solit, je tak pro nákladní vozy obtížně sjízdná. Uzavřená bude až do odvolání.

Do Hrádku nad Nisou musí řidiči kamionů po hlavní silici 13 a 35 přes Bílý Kostel, kde se solí, řekl Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti.

„Silnice se udržuje jen inertním posypem, ten ale při současném mrholení namrzá, problémy tam měly dopoledne i autobusy, pro ty ale zůstává silnice otevřená, stejně jako pro osobní vozy," doplnil Svoboda. Na Liberecku jde už o druhou silnici, která je pro kamiony nad šest tun uzavřená. Stále platí uzavírka na silnici třetí třídy přes Oldřichovské sedlo z Mníšku na Raspenavu a Hejnice. Tam řidiči musí využít silnici 13 přes Frýdlant.

V Libereckém kraji se dnes i přes den objevují mlhy a mrholení, teploty jsou těsně pod nulou a silnice tak mohou namrzat. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost hlavně v horách a na silnicích nižších tříd, kde se nesolí. Zledovatělá vrstva ujetého sněhu je na vedlejších silnicích v Jizerských horách a také v semilské části Krkonoš. Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou většinou jen holé a po chemickém ošetření vlhké.

Podle předpovědi bude přes den převážně zataženo. Na většině území kraje meteorologové očekávají slabé sněžení nebo sněhové přeháňky, na horách by měly být srážky četnější a trvalejší. Teplota přes den vystoupá maximálně na jeden stupeň Celsia, na horách k minus třem stupňům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Liberecku uzavřeli pro kamiony nad šest tun silnici z Rynoltic do Hrádku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.