Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nový jablonecký dopravce má problémy. Na jedné z linek cestující vozí auty

První dny jsou pro nového jabloneckého dopravce ČSAD Slaný plné problémů. Nejprve přišla sněhová kalamita a autobusy nabíraly až půlhodinová zpoždění a někam vůbec nedojely, nyní se mu porouchaly dva ze čtyř malých autobusů Rošero. Na jedné z linek tak zatím cestující vozí osobními auty.

„Problémy se týkají linky 103, která zajíždí do areálu jablonecké nemocnice nebo jezdí ulicemi Komenského a Kostelní. Zde jsou malé vozy nutností, velkým autobusem není možné například nemocničním areálem projet,“ vysvětlil ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Podle jeho slov ČSAD Slaný krizi na lince 103 bude řešit osobními automobily. Těmi budou cestující svážet od zastávky Divadlo ulicí Komenského přes zastávku u OD Central ulicí Kostelní na autobusové nádraží, kde si přestoupí na velké autobusy. Změny se týkají odjezdů linky od městského divadla v 16:07 a 18:07.

Automobily budou nasazené také od stanice Nemocniční v ulici 28. října od heliportu, a to v 15:22 a v 17:22. Cestující budou auty dopravení do areálu nemocnice a z něj k zastávce Nemocnice v Rýnovické ulici, kde si přestoupí opět na velký autobus.

Vzniklou situaci nový provozovatel řeší. „Za nepojízdné autobusy jsme ihned sehnali náhradní dopravu. V místech, která lze obsloužit běžnými autobusy, jsme sjednali náhradu v podobě autobusů Mercedes-Benz Conecto a ve zúžených částech kolem areálu jablonecké nemocnice zajíždí náhrada v podobě modrého osobního auta Kia Stonic, které je označeno nápisem ICOM transport a číslem linky. Cestující stíhají navazující spoje dle jízdního řádu," uvedla Mluvčí ICOM Transport Michaela Nosková.

Dopravce nasadil do MHD v Jablonci 27 nových hybridních autobusů - 23 velkých mercedesů a čtyři minibusy Rošero. Vyrobené byly na míru požadavkům města. Vozy mají klimatizaci, elektrický informační systém, povelovou soustavu pro nevidomé, wi-fi, USB nabíjení pro drobná elektrozařízení či dávkovač dezinfekce. Autobusy Mercedes-Benz jsou s automatickou převodovkou. Všechny vozy jsou nízkopodlažní, o zastávkách mají cestující informovat LCD monitory, které ale začaly fungovat až v úterý odpoledne. Podle Wejnara byly problémy se softwarem.

„Po stížnostech objednatele dopravy, tedy statutárního města Jablonec nad Nisou, vyvolal ČSAD Slaný s výrobcem autobusů jednání k řešení všech problémů, které zcela nové vozy stále mají. Doufáme, že to bude řešení rychlé a konstruktivní,“ dodal Wejnar.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky icom, čsad slaný, jablonec, doprava, mhd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana Štěpánková

TO ZA UMBRELLY NEBYLO

Neděle, 19. února 2023, 15:17Odpovědět

Nový jablonecký dopravce má problémy. Na jedné z linek cestující vozí auty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.