Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Blíží se Speed Marathon, přispějte svým tipem na místo, kde měřit rychlost aut

Akce s názvem Speed Marathon je už tradiční dopravně – bezpečnostní akcí zaměřenou na dodržování stanovených rychlostních limitů. Policie ji pořádá každý rok a připravuje ji i tentokrát. Zapojit se do výběru míst, kde by podle vás bylo vhodné měřit rychlost projíždějících aut, můžete i vy. Tipy na konkrétní místa můžete přidávat celý březen.

„Na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit budou policisté provádět v průběhu celého dne měření rychlosti. Na výběru úseků se nepodílejí jen policisté, ale i samotní občané, kteří vybírají úseky, na kterých dopravně bezpečnostní akce proběhne,“ říká mluvčí Policejního prezídia Hana Rubášová. Současně touto cestou vyzývá veřejnost, pokud znají nějaké místo, kde řidiči porušují předpisy nebo jej považují za rizikové, aby o něm dali vědět.

Dát tip na místo mohou lidé prostřednictvím internetové stránky s mapou. Zde si zároveň mohou lidé prohlédnout tipy ostatních. V Liberci lidé vytipovali už několik ulic, například Letnou, Ruprechtickou, Vítěznou či Husovu, České Mládeže a sousedící Dubici anebo úsek Minkovické ulice a další. Současně jsou na mapě vyznačená i místa, kde se kvůli vysoké rychlosti havaruje. Ostatní tipy mžete také ohodnotit a pomoci tak policii vybrat konkrétní místa, na která by se měla v rámci akce Speed Marathon zaměřit.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Policejní prezidium České republiky, speed marathon, doprava, bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se Speed Marathon, přispějte svým tipem na místo, kde měřit rychlost aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.