Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jablonném začala oprava mostu přes Kněžický potok, počítejte s omezením

V Jablonném v Podještědí začala oprava mostu přes Kněžický potok. Stavba omezuje dopravu po frekventované silnici I/13. Dopravu nyní řídí semafory.

„Opravu mostu přes Kněžický potok jsme zahájili v pondělí 20. března. Práce probíhají za částečné uzavírky s kyvadlovým provozem řízeným semafory,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Libereckého kraje Dana Zikešová.

V těchto dnech silničáři demolují části mostu a osazují mostní provizorium, po kterém budou řidiči od 10. dubna jezdit obousměrně v režimu 1+1.

„Stavební práce plánujeme ukončit v říjnu 2023. Zhotovitelem rekonstrukce mostu za 24 milionů korun se stala společnost STRABAG,“ doplnila Zikešová.

Stavební práce začnou také na mostě přes Heřmanický potok na stejné silnici nedaleko současné rekonstrukce, kde se ukončení plánuje tento rok v listopadu. Stavba za 11 milionů rovněž přinese omezení v dopravě. Během rekonstrukce zde bude obousměrný provoz v režimu 1+1 po zúžené současné konstrukci. I zde bude kyvadlový provoz řízen semafory pouze v některých fázích výstavby.

Opravy na silnici I/13 mezi Libercem a Děčínem začaly už před třemi lety, nejprve se opravoval úsek u Kunratic u Cvikova, vloni prošel velkou rekonstrukcí úsek u Rynoltic, kde se tvořily několik měsíců velké kolony a opravy výrazně komplikovaly dopravu.  

Ohodnoť článek

Foto ŘSD LK

Štítky Jablonné v Podještědí, oprava, silnice I/13, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonném začala oprava mostu přes Kněžický potok, počítejte s omezením  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.