Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na silnici k Ještědu se vrátí stavaři. Z Výpřeže do Světlé bude částečná uzavírka

Už v pondělí 3. dubna se na silnici k Ještědu vrátí stavaři. Pokračovat bude rekonstrukce silnice z Výpřeže do Světlé pod Ještědem, která začala už minulý rok. Řidičům práce opět přinesou omezení v provozu, potrvají až do 30. června.

Dopravu v průběhu prací nebudou tentokrát řídit semafory, ale řidiči se budou orientovat zejména díky svislému dopravnímu značení. Světelné signalizační zařízení použijí stavaři pouze výjimečně v místě některých zatáček, a to po ukončení prací ve dne.

V první polovině června bude silnice na dva týdny zcela uzavřena, protože se bude pokládat asfalt vytvářet krajnice a dopravní značení.

„Druhá a zároveň poslední etapa rekonstrukce komunikace na Ještěd, z Výpřeže do Světlé pod Ještědem, bude stát bezmála 143 milionů korun, z toho zhruba 40 milionů žádá kraj z evropských fondů,“ dodal Jan Sviták (Starostové pro LK), statutární náměstek pro resort dopravy.

Rekonstrukce silnice číslo III/2874 vedoucí z Liberce přes Ještěd začala první etapou, která zahrnovala opravy z libereckého Horního Hanychova na Výpřež. Uzavírka, která práce doprovázela, komplikovala významně dopravu a cestu lidem do zaměstnání nebo do škol, objízdná trasa navíc měřila několik desítek kilometrů.  

Úprava silnice má přinést nejen zvýšení bezpečnosti, tím, že jsou položeny nové povrchy a znovu uděláno značení, ale dojde i k jejímu rozšíření a bezpečnější má být i pro cyklisty.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky doprava, stavba, uzavírka, Ještěd, Výpřež, Světlá pod Ještědem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici k Ještědu se vrátí stavaři. Z Výpřeže do Světlé bude částečná uzavírka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.