Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dopravní napojení ke Globusu v Liberci by měl zlepšit nový jízdní pruh. Hotový má být ještě v červnu

Dopravní napojení průmyslové a obchodní zóny Sever v Liberci - Růžodole by měl částečně zlepšit nový jízdní pruh. Odvede auta ve směru od kruhových objezdů zvaných sněhulák přímo k nákupnímu centru Globus. Hotový by měl být ještě v červnu, vyplývá z vyjádření mluvčí Globusu Anety Turnovské.

„Ke kolaudaci by mělo dojít již v průběhu tohoto měsíce," uvedla. Právě Globus a další společnosti působící v nákupním centru výstavbu nového silničního pruhu platí. „Celkové investiční náklady na výstavbu připojovacího pruhu k nákupnímu centru se pohybují v milionech korun," dodala Turnovská.

Příjezd k průmyslové a obchodní zóně v Růžodole patří k nejrušnějším a hlavně nejkomplikovanějším ve stotisícovém Liberci. Tento dopravní uzel je napojený i na průtah městem a kolony jsou tam na denním pořádku. Nový jízdní pruh v Sousedské ulici by měl pomoci odstranit několikasetmetrové fronty ve špičkách alespoň ve směru od "sněhuláka" k nákupnímu centru. „Podle všech předpokladů by to tak mělo být. Uvidíme, jak to bude v praxi," řekl náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

Díky novému silničnímu pruhu se řidiči jedoucí od "sněhuláka" směrem k nákupnímu centru vyhnou dalšímu kruhovému objezdu, který je ústředním bodem obchodní části zóny Sever a který kapacitně nestačí. Podle náměstka by bylo ideální, kdyby připojovací pruh bylo možné vybudovat i v opačném směru, což ale nelze. „Prověřovali jsme více variant, toto byla jediná možná," dodal Šolc.

Dopravní napojení zóny Sever se podle něj podaří zlepšit jen v případě vybudování druhé přístupové cesty z průtahu, který je zároveň silnicí první třídy. Výstavba druhého napojení zóny ale podle dřívějších plánů radnice nezačne dřív než za tři roky a vyžádá si přes 100 milionů korun. Druhé napojení zóny povede za nákupním centrem k nové čerpací stanici ve Stráži nad Nisou, kde se napojí na průtah.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, silnice, stavby, trh, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mára Hevy

Tak tady s velkou slávou vymýšlejí něco, co funguje už dávno v jiných městech (např.v Ml.Boleslavi u Hypernovy-Olympie) a co mohlo být uděláno zároveň hned na počátku! No konečně!!! Jen aby ta kolaudace netrvala ještě měsíc, když už je to hotové! Ještě aby se taky dala dohromady ta rozbitá a docela úzká ulice k Bauhausu!

Sobota, 17. června 2023, 19:32Odpovědět

Dopravní napojení ke Globusu v Liberci by měl zlepšit nový jízdní pruh. Hotový má být ještě v červnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.