Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Výlety do Českého ráje zpomalí přes léto dopravní stavby u Turnova

Výstavba chodníku na frekventované silnici I/35 přes léto zkomplikuje dopravu. Při svých výletech do oblíbené lokality Českého ráje, například k Troskám, by tak řidiči měli počítat se zdržením. Stavba začala tento týden.

Nový chodník staví podél silnice zejména kvůli bezpečnosti lidí, kteří bydlí v okrajových částech Turnov a v současnosti tam žádný nemají. Nový chodník má zajistit bezpečnost lidí žijících Na Kamenici a v části Kyselovsko.

Po dobu výstavby je potřeba počítat s dopravním omezením na průjezdu tímto úsekem. Ten je ohraničen křižovatkou komunikace Na Kamenci s ulicí Luční a odbočkou na Vrchhůru u čerpací stanice na Kyselovsku. Z důvodu provádění stavebních prací nebude ve směru do Turnova autobusy veřejné dopravy obsluhována ani zastávka Turnov, Na Kamenci, a to v období od 12. června do 9. července,“ uvedla mluvčí města Turnova Marcela Jandová.

Silnice bude v průběhu stavby postupně zúžena ve třech etapách a kratších úsecích se začátkem od křižovatky s Luční. Provoz tady budou řídit semafory a průjezd bude možný pouze jedním pruhem.

Termín zahájení výstavby je úterý 13. června, s předpokládaným ukončením 31. října 2023. Výstavbu společně platí město Turnova a Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR).

Další omezení u Turnova čekají řidiče také na silnici I/10. Dochází tam k úpravě stávajícího sjezdu silnice I/10 od Prahy do Ohrazenin – sjezd „U Pyrámu“ a jeho zbousměrnění. Během stavebních prací čekají řidiče dopravní omezení. Silnice I/10 ve směru od dálnice D10 od Prahy je zúžena do dvou jízdních pruhů ve směru na Turnov a Železný Brod. Samotný sjezd ze silnice I/10 do obce Ohrazenice je uzavřen pro veškerou dopravu po celou dobu stavby.

Dopravní omezení je plánováno na dvě etapy a v konečné fázi bude na silnici I/10 pouze 1 jízdní pruh pro průjezd silničních vozidel na dobu nezbytně nutnou pro pokládku asfaltových vrstev napojované komunikace,“ uvedla mluvčí ŘSD Libereckého kraje Dana Zikešová.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky výstavba, doprava, Český ráj, Turnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blanka Košeljová

Proboha, autor textu byl namol nebo spal.

Pátek, 16. června 2023, 22:04Odpovědět

Výlety do Českého ráje zpomalí přes léto dopravní stavby u Turnova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.