Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

U Hrádku nad Nisou havaroval autobus, cestujícím se při kolizi nic nestalo

, aktualizováno 21. června 2023, 15:12

V ranních hodinách ve středu 21. června havaroval u okružní křižovatky v Oldřichovské ulici v Hrádku nad Nisou autobus. V autobuse cestovalo téměř čtyřicet lidí, nikomu se nic nestalo.

Nehoda se stala u kruhového objezdu ve směru na Liberec, kdy se autobus dostal mimo silnici. „Hrozilo jeho převrácení, proto na místo vyjeli kolegové z Liberce a hasiči z Hrádku nad Nisou,“ popsala Jana Benešová z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Nikdo z cestujících se nezranil a ani neunikly žádné provozní kapaliny, i přesto místo a autobus hasiči prověřili. Autobus opustilo všem devětatřicet cestujících po svých.

V průběhu dne dojde k vyproštění autobusu, které zajistil dopravce. Odtahové vozidlo bylo na místě již po jedenácté hodině dopoledne.

„Šlo o polský autobus, který vezl cestující z Varšavy do Liberce. Cestující převezl z místa poté do cíle náš autobus od libereckých kolegů. O zákazníky s návazným spojením se postarali v Praze naši pracovníci a našli jim náhradní spojení," doplnil mluvčí Flixbusu Tomáš Beránek

Podle policie si řidič příliš najel ke krajnici, která se s autobusem utrhla. „Dechová zkouška u řidiče ukázala, že pod vlivem alkoholu nebyl. Na místě jsme mu uložili blokovou pokutu. Možná by mu prospělo vrátit se do autoškoly a zopakovat si základy řízení vozidla," dodala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky nehoda, autobus, cestující, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Hrádku nad Nisou havaroval autobus, cestujícím se při kolizi nic nestalo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.