Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Liberci bude v první polovině července uzavřená frekventovaná Švermova ulice

V Liberci bude v první polovině července kvůli stavebním pracím uzavřená spodní část frekventované Švermovy ulice ve Františkově. Konkrétně úsek mezi křižovatkami s ulicemi Vltavská a Vojanova, informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

„Uzavírku si vyžádá umístění vodovodní a kanalizační přípojky pro novou rezidenční výstavbu ve Františkově," uvedla Kodymová.

Švermovou ulicí denně projede až 12 tisíc aut, omezení se týká části od křižovatky u základní školy a pošty ve směru do centra města. Zcela neprůjezdný bude tento úsek od této soboty do konce příštího týdne, tedy do 9. července. „Následně pak bude částečná uzavírka od 10. do 16. července, a to tak, že bude zachován jeden jízdní pruh a provoz budou řídit semafory. Pohyb pro pěší ve Švermova ulici bude zachován po jednom chodníku," dodala mluvčí radnice.

Po dobu uzavírky povede objízdná trasa pro automobily ulicemi Uralská, Americká, Hanychovská a Žitavská. Autobusy linek MHD 16, 22, 37 a 91 budou mít objízdnou trasu od 1. do 9. července přes ulice Vojanova a Nová.

Na místě bývalé textilní továrny v liberecké čtvrti Františkov stavbaři vybudují sedm bytových domů s 300 družstevními byty. Práce na prvních dvou domech začaly loni v říjnu, k nastěhování budou v příštím roce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, Liberec, švermova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci bude v první polovině července uzavřená frekventovaná Švermova ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.