Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté z Libereckého kraje kontrolovali dodržování rychlosti. Přestupků bylo přes pět set

Necelé dva týdny v červnu kontrolovali policisté z Libereckého kraje dodržování bezpečnostní rychlosti. Dopravní policisté zkontrolovali celkem 683 vozidel, z toho zjistili 502 přestupků. Kromě překročení rychlosti, držení telefonu za jízdy nebo špatného technického stavu automobilu se přestupků dopustili také motorkáři, cyklisté i chodec.

V rámci celorepublikové speciální akce zaměřené na dodržování rychlosti se v Libereckém kraji ve dnech 12. až 23. června 2023 uskutečnilo několik speciálních kontrol. Dopravní policisté během této akce zkontrolovali celkem 683 vozidel a zjistili 502 přestupků.

„Ve 334 případech došlo k překročení nejvyšší povolené rychlosti, kdy z toho bylo 325 přestupků projednáno s řidiči příkazem na místě a 9 jich oznámili správnímu orgánu,“ sdělil Libor Barták z oddělení tisku a prevence Libereckého kraje.

Kromě překročení nejvyšší povolené rychlosti nebyli řidiči připoutáni nebo drželi za jízdy telefon. Dva řidiči řídili pod vlivem návykových látek a další tři požili alkohol. Kromě těchto případu policisté zjistili i nevyhovující technický stav automobilu a dalších dvaadvacet z nich nemělo dálniční známku.

„Celkem 45 řidičů nebylo připoutáno bezpečnostním pásem, 28 řidičů drželo za jízdy telefon nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení. Dva řidiči byli pod vlivem návykových látek a další tři požili alkohol. U 23 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidla a 22 vozidel nemělo dálniční známku,“ dodal Barták.

Motorkáři či cyklisté nebyli také výjimkou. Motorkáři se dopustili devíti přestupků, cyklisté čtyř a přestupku neunikl ani chodec. Během kontrol policisté dopadli i jednoho pachatele s trestnou činností.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, dopravní přestupky, kontroly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Na takové měření je policie hbitá.....to by jim šlo ! Nejsem proti, ale celkově bych čekal, že tu policii uvidíme na silnicích celý rok nejen u měření, ale u celkové kontroly provozu a kontrol všeobecně. To nemusí být jenom o měření. Čekal bych, že policie bude také projíždět několikrát denně vesnicemi okolo měst aby ta vesnice měla nějaký dohled byť malý, ale aby byl ! Zkrátka ta činnost policie je na nule, ale jak jde o měření rychlosti, tak to jsou rychlíci ! Policii máme úplně k prdu !!!

Sobota, 1. července 2023, 13:45Odpovědět

Policisté z Libereckého kraje kontrolovali dodržování rychlosti. Přestupků bylo přes pět set  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.