Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Modernizace parkoviště v rámci výstavby Nové Pastýřské začne v srpnu

Modernizace parkoviště v Pastýřské ulici, která je první etapou dlouho připravované výstavby nové městské třídy zvané Nová Pastýřská, začne v Liberci v srpnu. Hotovo by mělo být do jara příštího roku, informoval náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj). Za první etapu výstavby město zaplatí skoro 52 milionů korun.

„Vítězná firma si ještě zpracovává realizační dokumentaci, takže předpokládám, že staveniště jí budeme předávat začátkem srpna," uvedl Janďourek. Zakázku získala firma Metrostav DIZ a kromě parkoviště bude v první etapě dělat i opěrnou zeď a upraví Tržní náměstí, kde bude v budoucnu začínat Nová Pastýřská.

Na modernizaci parkoviště s kapacitou zhruba 130 míst získalo město dotaci. Jde o bývalé sportovní hřiště vedle budovy policie. Nyní tam stojí auta na hliněné a bahnité ploše s výmoly, po úpravách bude parkoviště fungovat v režimu P+R, tedy ve spojení s veřejnou dopravou. „Samozřejmě jsme tam aplikovali manuál povrchů, to znamená parkovací stání budou z kamene s lepším vsakem a budou tam vysázené stromy," řekl náměstek. Součástí první etapy je podle něj také vybudování chodníku z Tržního náměstí směrem k budově policie.

O výstavbě nové komunikace dlouhé skoro půl kilometru, která spojí Tržní náměstí se Sokolskou ulicí, se v Liberci mluví už přes 20 let. Ulevit by měla dopravě v horním centru města. Cílem je také přeměnit zanedbanou a dosud slepou Pastýřskou ulici v moderní městskou třídu se zelení, která bude sloužit jak pro automobily, tak pro cyklisty a chodce. Podle Janďourka by další práce měly bezprostředně navázat na dokončení první etapy. „Půlrok, co bude, bychom rádi využili k přípravě soutěže," dodal. Náklady na další etapy zástupci města už dříve odhadli na 70 milionů korun.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, správa, stavby, parkování, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace parkoviště v rámci výstavby Nové Pastýřské začne v srpnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.