Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V červenci na silnicích v Libereckém kraji zemřeli dva lidé, loni jeden

V červenci při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřeli dva lidé, loni jeden. Od začátku letošního roku si nehody v kraji vyžádaly deset životů, loni za prvních sedm měsíců roku při nich zemřelo šest lidí.

Tragický byl letos v polovině července pád třiačtyřicetiletého muže v Liberci, když jel bez ochranné helmy na elektrokoloběžce dolů Horskou ulici. Podle svědka se mu za jízdy otočila řidítka a muž si při pádu na silnici vážně poranil hlavu. „Třiačtyřicetiletého muže zdravotníci transportovali do liberecké nemocnice, kde se mu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení lékaři snažili zachránit život. Bohužel se jim to nepodařilo a on na následky svého zranění následující den zemřel," uvedla již dříve regionální mluvčí policie Ivana Baláková.

Policie vyzývá koloběžkáře k nošení helmy, přibylo vážných úrazů

Obliba elektrických koloběžek, které se zejména přes léto doslova vyrojily v ulicích, sebou nese i stinnou stránku. Řada jezdců na jednostopých strojích jezdí bez helmy a přibývá vážných úrazů. V červenci policisté zaznamenali u koloběžkářů jedno...

Druhá tragická nehoda se v kraji stala poslední červencový den na lesní cestě u Dubé na Českolipsku. Při ní zemřel třiasedmdesátiletý řidič traktoru. „Muž jel s traktorem s přívěsem, na němž převážel náklad. Při sjíždění nezpevněné cesty se traktor i přívěs převrátily vpravo a řidič utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," dodala Baláková.

Celkem se o prvním prázdninovém měsíci stalo v kraji 408 nehod, což je o 36 více než loni. Těžké zranění při nich o letošním červenci utrpěli tři lidé a lehké 131, loni bylo těžce zraněno pět lidí a lehce 140.

U Dubé na Českolipsku zemřel 73letý muž, převrátil se s ním traktor

U Dubé na Českolipsku zemřel dnes odpoledne třiasedmdesátiletý muž, převrátil se s ním traktor, řekla krajská policejní mluvčí Jana Světlá. Nehoda se podle mluvčí stala v obtížně přístupném terénu u části Sušice. Na místě zasahovala záchranná...

Nejčastější příčinou letošních červencových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo poslední den v měsíci, kdy jich bylo 25.

Od začátku letošního roku se podle předběžných údajů stalo v Libereckém kraji 2851 nehod, loni jich za od začátku ledna do konce července bylo 2584. Zraněných za letošních prvních sedm měsíců bylo 707, z toho 19 těžce. Loni zranění při dopravních nehodách utrpělo 645 lidí a z nich těžké mělo 25 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červenec, 2023, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci na silnicích v Libereckém kraji zemřeli dva lidé, loni jeden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.