Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na podzim začne rekonstrukce části Sokolské ulice v Liberci

Na podzim začne I. etapa plánované rekonstrukce Sokolské ulice v centru Liberce. Týkat se má úseku od křižovatky Zhořelecká ke křižovatce s Pastýřskou ulicí. Stavba přijde na více než 66 milionů korun.

Liberecký kraj, který ulici spravuje, již vybral dodavatele, firmu Integra stavby. „Překvapilo nás, že v rámci veřejné zakázky jsme obdrželi nabídku o deset milionů nižší, než byla částka, s níž se na rekonstrukci počítalo,“ podotkl náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro LK).

Nejprve projde obnovou 366 metrů dlouhý úsek. Kromě nové vozovky se počítá i s vytvořením pruhů pro cyklisty, autobusovými zastávkami a prostory pro chodce. „Součástí stavby je také odvodnění komunikace, veřejné osvětlení a výsadba zeleně. Statutární město Liberec přislíbilo vybudování parkování, chodníků a zeleně na své náklady,“ přiblížil Sviták. Liberecký kraj za rekonstrukci z cílové částky zaplatí přibližně 25,7 milionu korun, město Liberec 40,7 milionu.

Stavět se začne letos na podzim a hotovo má být za 180 dní. Pokud ale nebudou vhodné klimatické podmínky, může dojít k přerušení stavby. Nyní se připravuje plán uzavírek silnice a objízdných tras, které se musí plánovat i s ohledem na stavby v okolí, například v areálu nemocnice.

Celkem má projít rekonstrukcí 450 metrů dlouhý úsek Sokolské, kdy ovšem začne druhá etapa oprav, které se budou týkat úseku od Pastýřské k Fügnerově, není zřejmé. Záležet to bude na stavbách v Pastýřské ulici a v nemocnici.

Jedná se o jednu ze tří klíčových dopravních staveb ve městě, která může významně zlepšit provoz v okolí krajské nemocnice a vytvořit vhodnější podmínky pro včasné dojezdy záchranné služby k budoucímu Centru urgentní medicíny,“ uvedl již dříve náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky rekonstrukce, doprava, Sokolská, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podzim začne rekonstrukce části Sokolské ulice v Liberci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.