Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Rekonstrukce mostů na průtahu Libercem finišuje, nový úsek se částečně zprovozní ještě v říjnu

Práce na rekonstrukci dvou mostů na průtahu krajským městem se pomalu blíží do finále. Aktuálně probíhají pokládky asfaltu a další dokončovací práce. Ještě v říjnu bude nový úsek částečně zprovozněn, kompletně hotovo pak má být do konce listopadu.

Na začátku úseku stavby ve směru od Prahy na Chrastavu nyní na připojovacím rameni okružní křižovatky probíhá pokládka asfaltu. „Na prvním mostě probíhají dokončovací práce pod mostem, kde např. stavíme schodiště a provádíme kamennou dlažbu,“ uvedla mluvčí liberecké ŘSD Dana Zikešová.

Aktuálně probíhá také ruční pokládka litého asfaltu a na připojovací větvi ve směru od Kunratic se pokládají konstrukční vrstvy ze štěrkodrti. „Na druhém mostě doděláváme římsy a betonujeme přechodové oblasti. V tomto úseku také pokládáme konstrukční vrstvy tak, aby tento týden došlo k propojení všech úseků stavby,“ dodala mluvčí.

Na opravovaném průtahu Liberce přibudou další omezení. Na různých místech potrvají až do listopadu

Řidiči se musí od příštího pondělí připravit na další omezení na opravovaném průtahu Liberce. Ty na různých místech a v různých etapách potrvají až do konce listopadu.

Nový úsek podle ní bude zprovozněn už 22. října. „Doprava bude v obou jízdních pásech svedena do pravého jízdního pruhu, protože ve středovém dělícím pásu plánujeme montáž nových svodidel a osazení nových silničních obrub,“ upřesnila Zikešová.

Kompletně hotovo pak má být 30. listopadu. Kompletní rekonstrukce vyjde na 331 milionů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky průtah, liberec, řsd, mosty, nosníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monika Švarcová

Už aby to bylo hotové! 2 roky se s tím crcaj, v Číně by s tím jinak zamávali. Zajímalo by mě, kolik se za tu dobu stalo zbytečných nehod, dnes ráno opět bouračka na výjezdu od Jablonce.

Čtvrtek, 21. září 2023, 06:58Odpovědět

Rekonstrukce mostů na průtahu Libercem finišuje, nový úsek se částečně zprovozní ještě v říjnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.