Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Střetů se zvěří opět přibývá. Důvodem je zejména migrace za potravou

S příchodem podzimu evidují policisté ve svých statistikách nárůst počtů střetu se zvěří. Nejčastěji dochází k těmto nehodám na Českolipsku.

Podle policie ale nejde o žádnou výjimku, zvýšené počty totiž souvisí s přirozenou migrací zvířat za potravou. „Řidič se na silnici nejpravděpodobněji střetne s lesní zvěří v období mezi dubnem a červnem a pak také na podzim od září do listopadu, kdy je zvěř aktivní a migruje za potravou,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková, přičemž nejčastěji k těmto událostem dochází v brzkých ranních nebo naopak večerních hodinách.

„Za celý loňský rok evidujeme v Libereckém kraji 923 kolizí se zvěří a v celé republice jich bylo 14 402,“ zhodnotila Baláková. V letošním roce evidují policisté v kraji zatím 698 nehod se zvěří, z nichž přibližně k polovině došlo na Českolipsku.

V souvislosti s narůstajícími čísly policisté opět nabádají řidiče k opatrnosti. „Je třeba na toto zvýšené riziko myslet a svou jízdu tomu přizpůsobit zejména snížením rychlosti tam, kde se dá pohyb lesní zvěře předpokládat,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky nehoda, statistika, policie, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střetů se zvěří opět přibývá. Důvodem je zejména migrace za potravou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.