Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ráno a odpoledne pojede mezi Libercem a Jabloncem víc autobusů

Od pondělí 16. října budou posíleny autobusové spoje číslo 141 jezdící mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Více autobusů vyjede zejména v ranní špičce a posílena bude linka i dalším spojem před čtvrtou hodinou odpolední.

Z Liberce nově pojede posilový spoj v 7:10 hodin přes jabloneckou zastávku Obchodní akademie. V kombinaci se stávajícím spojem v 7:15 hodin se tak významně navýší kapacita. Již v minulosti se posílení dočkal spoj přijíždějící na půl devátou do Liberce, jehož obsazenost překročila sto cestujících. V tomto případě jde zatím jde o dočasné řešení do doby prosincových změn jízdních řádů. Naopak trvalou změnou bude od pondělí posílení v odpolední špičce přidáním spoje v 15:50 hodin, který pojede z terminálu Fügnerova do Jablonce nad Nisou.

Linka 141 patří k jedné z nejvytíženějších v Libereckém kraji. Jsem rád, že koordinátor dopravy, společnost KORID LK, vývoj analyzuje a postupně na růst cestujících dle možností reaguje. Chtěl bych také poděkovat společnosti ČSAD Liberec, která pružně a rychle zareagovala na naše požadavky a spojení do Jablonce nad Nisou vozidlem posílí,“ uvedl Jan Sviták (Starostové pro LK), náměstek hejtmana pro dopravu.

Další úpravy připravuje KORID LK od 10. prosince letošního roku. Tentokrát by se mělo jednat o posílení ranní špičky ve směru do Liberce s příjezdy mezi půl osmou a osmou hodinou ranní, kde již dnes platí desetiminutový interval.

Připravujeme soubor opatření, ale v ranní špičce jsme pochopitelně nejvíce limitováni disponibilitou vozidel i řidičů. V případě linky 141 pak také kapacitou Terminálu Fügnerova, kde nechceme a nemůžeme zablokovat provoz dalším vozidlem. S posílením nabídky spojů současně věříme, že dojde i ke snížení zpoždění, která ve špičce vznikají,“ vysvětlil Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK.

Na lince 141 mezi Jabloncem nad Nisou a Libercem jezdí patnáctimetrové velkokapacitní autobusy, do kterých se vejde 107 cestujících. Mají nízkopodlažní nástup a výstup a umožňují tak přepravu invalidních vozíků i kočárků.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky veřejná doprava, autobusy, Liberec, Jablonec nad Nisou, KORID LK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ráno a odpoledne pojede mezi Libercem a Jabloncem víc autobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.