Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Globusu se chystá blesková oprava kruháče. Začne v pátek večer a skončí v neděli dopoledne

Na konci tohoto týdne se v Sousedské ulici u Globusu odehraje doslova blesková oprava. Během tří dnů bude zrenovovaný kruhový objezd. Práce začnou v pátek 27. října ve 20 hodin a dokončené budou nejpozději v neděli 29. října v 10 hodin.

Rekonstrukci jsme naplánovali tak, aby co nejméně omezila dopravu. Stavební práce budou probíhat přes noc i ve svátek, kdy budou obchody zavřené,“ informovala mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Kruhový objezd bude po celou dobu prací uzavřený v plném rozsahu a řidiči se k nákupnímu centru dostanou tam i zpět přes semafory. Pro přístup do dalších provozoven v obchodní zóně budou vyznačené objízdné trasy. Provoz MHD bude po dobu rekonstrukce zachován ve standardním režimu.

Jsem rád, že se nám podařilo zajistit firmu, která je ochotná pracovat v noci, v tom především je tato oprava unikátní. Dojde k výměně asfaltových povrchů, ale i kamenných prvků,“ popsal náměstek pro veřejný prostor Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Ve sváteční den, 28. října je naplánovaná pokládka povrchů a ostatní stavební práce a k ukončení dopravního omezení dojde v neděli 29. října nejpozději do desáté hodiny dopolední. Práce provede společnost Eurovia, se kterou se město domluvilo i na otevření obalovny, která obvykle bývá ve sváteční dny a víkendy uzavřena.

Pokud vše půjde dobře, rád bych podobnou možnost oprav v nočních hodinách využil i v budoucnu v podobně exponovaných situacích a na podobně frekventovaných místech,“ poznamenal náměstek.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky oprava, silnice, kruhový objezd, uzavírka, objížďky, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovat se dá i v noci? Ty vo*e, to je informace, hotový zázrak od dob Edisona :-D Janďourku, ty i*iote, běž si s*át svý moudra už někam do p*dele, třeba na Facebook, kde ti to žerou. A ty, Neliberecká Pindo, komu sloužíš? Seš stejně ubohá jako ČRO Liberec... Naneštěstí, u něj se jedná o veřejnoprávní médium.

Pátek, 27. října 2023, 12:32Odpovědět

U Globusu se chystá blesková oprava kruháče. Začne v pátek večer a skončí v neděli dopoledne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.