Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec má návrh trasy pro novou silnici u letiště, představí ji veřejnosti

Liberec má návrh trasy pro vybudování nové silnice okolo letiště. V budoucnu by měla zlepšit dopravní napojení průmyslové a obchodní zóny Sever i čtvrtí pod Ještědem a odvést část dopravy z frekventované Švermovy ulice. Odhadem si její výstavba vyžádá 300 až 400 milionů korun.

Práce ale podle něj začnou nejdříve na konci tohoto desetiletí. „Projektová příprava zabere minimálně pět až šest let," dodal náměstek primátora Adam Lenert (ANO).

Návrh trasy takzvané sběrné komunikace vzešel z ověřovací studie, kterou radnice představí při veřejném projednání 6. listopadu. Studie se zabývala úsekem od Švermovy ulice kolem letiště až k Obchodní ulici u zóny Sever. „Myslím si, že se projekční firmě povedl velký kus práce a že našli variantu, která snad bude pro obyvatele přijatelná," řekl Lenert.

O vybudování nové sběrné komunikace v této lokalitě se v Liberci mluví dlouhodobě, naráží ale na odpor části místních, kteří mají obavy z výrazného nárůstu dopravy. Podle návrhu z ověřovací studie by nově postavená silnice měla v úseku od Švermovy ulice začínat u křižovatky s ulicí Na Pasece a poté vést kolem bývalé slévárny přes louku ke křižovatce ulic Ostašovská a Domky a odtud přes další louku podél zástavby rodinných domů k Obchodní ulici.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto František Stein

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec má návrh trasy pro novou silnici u letiště, představí ji veřejnosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.