Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberec v Klášterní ulici vybuduje zastávku pro novou autobusovou linku k nemocnici

Liberec postaví zastávku pro novou okružní autobusovou linku MHD, která bude jezdit speciálně k nemocnici. Zastupitelé města schválili, že z rozpočtu města na její vybudování uvolní přes dva miliony korun. Náměstek primátora Jiří Šolc (ANO) řekl, že vše směřuje k tomu, aby nová okružní linka byla v provozu od ledna příštího roku.

Zastávka vznikne v Klášterní ulici. „Znamená to poměrně zásadní přebudování jedné opěrné zdi, ale stihne se to teď v sezoně, do konce roku," řekl Šolc. Podle něj to nebude jediná nová zastávka na trase okružní linky. „Pak se ještě bude muset vybudovat zastávka přímo před vchodem do nemocnice," dodal.

Nová autobusová linka by měla usnadnit přístup k nemocnici a také k poliklinice zvané Klášter, které jsou postavené v prudkém kopci. Ani u jednoho z těchto zdravotnických zařízení dosud zastávka MHD není. Trasa nové linky podle Šolce povede z terminálu MHD ve Fügnerově ulici přes Šaldovo náměstí, Husovu, Klášterní a Jabloneckou ulici zpět. „Toto kolečko bychom měli umět zvládnout za 20 minut, takže by ten autobus měl jezdit třikrát do hodiny," dodal náměstek.

Okružní linku Liberec zavádí mimo jiné kvůli omezeným možnostem parkování v areálu nemocnice po zahájení výstavby Centra urgentní péče. Stavba téměř za čtyři miliardy korun začala letos na jaře a potrvá přes tři roky. Podle Šolce ale počítají s tím, že nová autobusová linka zůstane v provozu i po skončení stavebních prací.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, MHD, nemocnice, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Tahle zastávka už měla být dávno. Lidi nemůžou na nohy a choděj štreku od autobusu pěšky ! Tohle je dobrá věc. Otázkou je aby tu silnici někdo v zimě udržoval aby se autobus rozjel nebo aby z kopce zastavil...

Sobota, 28. října 2023, 16:03Odpovědět

Jsem si nějak nevšiml, mistře, že by s novou zastávkou počítal návrh nové nemocnice :-) Ale lajky budou :-D

Sobota, 28. října 2023, 11:57Odpovědět

Liberec v Klášterní ulici vybuduje zastávku pro novou autobusovou linku k nemocnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.