Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opravovaná Sokolská ulice v centru Liberce je průjezdná. Práce začnou opět na jaře

V Liberci bude od středy dočasně přerušená uzavírka frekventované Sokolské ulice v centru města, jejíž oprava za více než 66 milionů korun začala před dvěma měsíci. Průjezdná bude silnice pro veškerou dopravu a vrátí se tak na ni i autobusy šesti linek MHD. Práce budou přerušené na zimu a pokračovat se v nich bude od jara.

Rekonstrukce silnice, která ústí na Šaldově náměstí v horním centru města, začala letos v říjnu výměnou inženýrských sítí v úseku od křižovatky se Zhořeleckou ulicí po křižovatku s Pastýřskou ulicí. Tyto práce skončily nyní s týdenním předstihem. „Tím máme komunikaci připravenou na kompletní povrchovou úpravu, se kterou začneme hned v březnu. Dokončení rekonstrukce tohoto úseku předpokládáme v létě 2024," uvedl náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj).

Sokolská ulice patří kraji, který ji ale po dokončení rekonstrukce převede městu. I proto většinu nákladů na její opravu zaplatí radnice, kraj přidá téměř 26 milionů. Sokolská ulice patří mezi dopravně nejvytíženější silnice ve stotisícovém Liberci. Ulice byla původně součástí silnice I/14. Cílem společného projektu města a kraje je přeměnit rušnou silnici na "přívětivou" městskou komunikaci. Uprostřed bude jízdní pruhy oddělovat 15 vysázených stromů. Přibudou tam také pruhy pro cyklisty, místa pro parkování, nové bude veřejné osvětlení, modernizace čeká také autobusové zastávky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravovaná Sokolská ulice v centru Liberce je průjezdná. Práce začnou opět na jaře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.