Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Při nehodách v Libereckém kraji loni zemřelo 17 lidí, meziročně o pět více

Při dopravních nehodách v minulém roce zemřelo v Libereckém kraji 17 lidí, o pět více než v roce 2022. Nejhorší bylo loni září se čtyřmi úmrtími a srpen se třemi, naopak v dubnu, květnu, listopadu a prosinci nezahynul nikdo. V kraji se loni nestala žádná dopravní nehoda, která by měla víc obětí než jednu. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Za celý loňský rok se podle předběžných údajů stalo v Libereckém kraji 5283 dopravních nehod, v roce 2022 jich policisté řešili 4665, tedy o 618 méně. Zranění loni utrpělo 1284 lidí, z toho 60 těžké. Předloni bylo zraněných 1142 lidí, s těžkým se léčilo 50 lidí.

Nejvíce zraněných si loni vyžádal střet osobního vlaku s přívěsem nákladního auta, na kterém byl naložený bagr. Ve vlaku cestovalo 65 lidí, z toho 21 utrpělo zranění. U devíti z nich bylo středně těžké. Nehoda se stala 21. června na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou u Liberce.

Na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou došlo ve středu 21. června před 14. hodinou ke střetu osobního vlaku s náklaďákem, který převážel na přívěsu bagr. Osobní vlak cestující mezi Frýdlantem a Libercem byl plně obsazený, 21 cestujících,...

Loni v prosinci se podle předběžných údajů stalo v kraji 508 nehod, což je o 176 více než předloni. Při nehodách v uplynulém měsíci nejenže nikdo nezemřel, ale ani neutrpěl těžké zranění. Lehce zraněných bylo 99. Ani v prosinci 2022 při nehodách nikdo nezemřel, těžce zranění byli dva lidé a lehce 64.

Nejčastější příčinou dopravních nehod v prosinci 2023 bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v sobotu 23. prosince, celkem 31.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, prosinec, 2024, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách v Libereckém kraji loni zemřelo 17 lidí, meziročně o pět více  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.