Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Letos začne oprava další části silnice z Mníšku do Oldřichova v Hájích

Silnice mezi Mníškem a Oldřichovem v Hájích se dočká rekonstrukce posledního neopraveného úseku od školy k ekocentru. Práce na opravách a humanizaci silnice III/2904 mají začít letos na jaře.

Liberecký kraj nyní začne hledat zhotovitele stavby a zahájí podlimitní veřejnou zakázku na rekonstrukci úseku v délce 1.665 metrů, která má přijít na více než 92 milionů korun.  

„Jde o další z projektů dobré spolupráce s obcemi, které se přidávají k opravám komunikací,“ poznamenal hejtman Martin Půta (Starostové pro LK). Opravy zaplatí nejen Liberecký kraj, ale také obce Mníšek a Oldřichov v Hájích, protože se připojí s budováním chodníků a veřejného osvětlení. K tomu využijí dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.  Liberecký kraj se postará o opravu vozovky, což přijde na necelých 55 milionů korun. Mníšek zaplatí necelých 25 milionů za úsek ve svém katastru, Oldřichov zaplatí 12 a půl milionu korun.

Předpokládáme, že firmu vybereme tak, aby na jaře mohly začít práce. Hotovo by mělo být za 390 dnů od zahájení stavby,“ dodal náměstek pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro LK).

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky oprava, silnice, Mníšek, Oldřichov v Hájích, Liberecko

Letos začne oprava další části silnice z Mníšku do Oldřichova v Hájích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.