Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Silničáři kvůli špatné sjízdnosti zavřeli Oldřichovské sedlo pro kamiony

Silničáři na Liberecku kvůli zhoršené sjízdnosti uzavřeli pro nákladní auta nad šest tun s výjimkou autobusů od dnešních 11:00 silnici třetí třídy z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu. Uzavírka bude platit do odvolání. Informoval o tom Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti. Dodal, že uzavírka bude minimálně celý víkend.

Do Libereckého kraje se v noci na dnešek vrátilo sněžení, připadlo do tří centimetrů sněhu. Další sněhové srážky očekávají meteorologové o víkendu. Frekventovaná silnice přes Oldřichovské sedlo vede chráněnou oblastí, v zimě tam silničáři nemohou solit a vozovka se ve stoupání uklouzává, hrozí tak, že kamion na úzké silnici uvízne a cestu zablokuje. Objízdná trasa pro nákladní auta vede po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Další silnice v Libereckém kraji jsou s opatrností sjízdné. Ujetá vrstva sněhu je na vozovkách nižších tříd v západní části Krkonoš, jinak jsou povrchy silnic převážně mokré či se zbytky sněhu a mohou namrzat. Teploty jsou dnes dopoledne mezi minus jedním až minus dvěma stupni Celsia, na horách kolem minus pěti stupňů, vyplývá z údajů na webech silničářů a meteorologů.

Ráno provoz na čtyřproudé silnici 35 ve směru od Turnova na Liberec dočasně zastavily dvě nehody, aktuálně je tato silnice průjezdná bez omezení. V Jeřmanickém kopci narazilo osobní auto do svodidel a na jednom sjezdu do centra Liberce se střetla čtyři auta. První nehoda se obešla bez zranění a druhá si vyžádala jedno lehké zranění

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři kvůli špatné sjízdnosti zavřeli Oldřichovské sedlo pro kamiony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.