Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Liberci začala jezdit MHD k nemocnici, zájem byl větší, než radnice čekala

V Liberci v pondělí zahájila provoz nová okružní autobusová linka MHD, která jezdí speciálně jen ke krajské nemocnici a poliklinice zvané Klášter. Zájem o ni byl první den podle náměstka primátora Jiřího Šolce (ANO) výrazně větší, než předpokládali.

„Čekali jsme, že než se to mezi lidmi rozkřikne, tak s ní budou jezdit jednotlivci. První ranním spojem se ale svezlo 25 lidí a další využívalo průměrně 17 cestujících," řekl dnes Šolc. Kapacita autobusu je podle něj zhruba dvojnásobná.

Nová okružní linka číslo 40 má zejména zdravotníkům a pacientům usnadnit přístup k oběma zdravotnickým zařízením. Obě jsou v prudkém kopci a ani u jednoho dosud autobusy městské hromadné dopravy (MHD) nezastavovaly. Trasa nové linky se zastávkami u nemocnice a polikliniky vede z terminálu Fügnerova přes Šaldovo náměstí a ulice Husova, Klášterní a Jablonecká zpět na terminál. V pracovních dnech bude jezdit stejně jako dnes ve dvacetiminutovém intervalu od 5:20 do 17:00 a o sobotách, nedělích a státních svátcích bude v provozu od 12:30 do 17:30 v intervalu 30 minut.

Liberecký dopravní podnik provozuje 40 autobusových linek, pro něž má k dispozici přes 100 autobusů. Novou okružní linku s odhadovanými ročními náklady milion korun zavedla radnice mimo jiné kvůli omezeným možnostem parkování v areálu nemocnice po zahájení výstavby Centra urgentní péče. Stavba téměř za čtyři miliardy korun začala loni na jaře a potrvá přes tři roky. Vedení města ale počítá s tím, že autobusová linka zůstane v provozu i po dokončení stavebních prací.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KNL

Štítky ČR, MHD, nemocnice, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

Tato linka má smysl.

Středa, 31. ledna 2024, 08:10Odpovědět

V Liberci začala jezdit MHD k nemocnici, zájem byl větší, než radnice čekala  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.