Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kvůli školním výletům pojedou nově posilové vlaky do Českého ráje

Od poloviny května do konce června budou posíleny vlakové spoje z Liberce do Českého ráje. Liberecký kraj se dohodl s Českými drahami o posílení spojů v tomto období kvůli školním výletům. Právě do této destinace totiž na konci školního roku míří nejvíc výprav.

Posilové spoje budou jezdit v termínu od 13. května do 27. června. Objeví se na trase Liberec – Turnov – Rovensko pod Troskami. Ranní odjezdy z Liberce směr Turnov budou doplněny na přibližně patnáctiminutový interval. Každé ze tří bezprostředně následných vozidel bude mít jiné cíle. Pár nových spěšných vlaků nabídne přímé spojení z Liberce i do hruboskalského skalního města a k hradu Trosky. V tomto směru aktuálně musí cestující v Turnově přestoupit.  

Tímto opatřením reagujeme na stále větší poptávku po pravidelném a častém vlakovém spojení mezi Libercem a Českým rájem. Zejména pak větších skupin, třeba škol při výletech,“ řekl Jan Sviták (Starostové pro LK), statutární náměstek pro resort dopravy. Školáci ale většinou vyráží na výlety po osmé ráno, kdy směrem na Turnov jezdili jiní školáci i lidé do práce a vlaky byly často přeplněné.

Rozhodli jsme se proto ve spolupráci s naším koordinátorem veřejné dopravy, společností KORID LK, využít vozidla Českých drah z frýdlantského provozního souboru, která v tento čas právě dokončují posílení tamní ranní špičky,“ objasnil Sviták a vzpomněl tak vlakové posily, které kraj zavedl kvůli dojíždějícím školákům do frýdlantských škol.

Dohodu o posílení spojů do Českého ráje zatím kraji uzavřel s Českými drahami na jednu sezonu. Poté ji vyhodnotí a rozhodne, zda bude pokračovat i v dalších letech.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky doprava, vlaky, posily, Český ráj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli školním výletům pojedou nově posilové vlaky do Českého ráje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.