Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na trati do Jablonce se stále pracuje. Tramvaje se vrátí v druhé polovině dubna

Posledních tři sta metrů chybí k dokončení rekonstrukce tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem. Aktuálně se pracuje na úseku v ulici U Šamotky.

„Aktuálně se pracuje tak, jak umožňuje počasí. Předpoklad je, že budou zprovozněny obalovny, aby se mohly dokončit povrchy tak, aby mohla tramvaj v druhé polovině dubna vyjet,“ řekl Drbně předseda představenstva DPMLJ Michal Zděnek.

Právě počasí stavbu, která začala v květnu roku 2022, nadále komplikuje. „Ono je sice teplo, ale skoro každý den prší, což není úplně dobře,“ upřesnil provozně technický ředitel DPMLJ Ludvík Lavička.

Podle něj jsou dokončené inženýrské sítě, dláždí se parkovací místa. „Příští týden nastupují kolejáři, počítáme, že v druhé půlce dubna to bude hotové,“ dodal.

Liberec s Jabloncem spojuje tramvajová trať od roku 1955, se svými 12 kilometry je nejdelší meziměstskou tratí v Česku, ročně přepraví téměř milion cestujících. Obnova trati začala v roce 2008 přestavbou terminálu městské dopravy v centru krajského města. Za přispění EU se od té doby do obnovy trati investovalo zhruba 700 milionů korun. Tato stavba zahrnuje poslední čtyři neopravené úseky, které mají dohromady zhruba pět kilometrů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky dpmlj, výluka, tramvaje, liberec, jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trati do Jablonce se stále pracuje. Tramvaje se vrátí v druhé polovině dubna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.