Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výstavba úseku nové silnice omezila dopravu u bazénu v Liberci

Výstavba úseku nové silnice Nová Pastýřská omezuje dopravu u bazénu v Liberci. Průjezd frekventovanou Budyšínskou ulicí je zúžený a zároveň je uzavřená odbočka z této ulice na parkoviště na Tržním náměstí. Omezení potrvá do 14. dubna, informovala mluvčí radnice Jana Kodymová. Dočasně zrušen byl i přechod pro chodce u bazénu.

Kvůli výstavbě nové silnice se motoristé tento týden nedostanou na Tržní náměstí ani jednosměrnou Ruskou ulicí kolem rockového klubu, což je odbočka z Ruprechtické ulice. Ta bude znovu uzavřená ještě 13. a 14. dubna. Parkoviště na náměstí je tak aktuálně přístupné jen od křižovatky s Rumjancevovou ulicí.

Práce na Tržním náměstí jsou úvodní etapou výstavby nové městské komunikace, která spojí toto náměstí se Sokolskou ulicí. O jejím vybudování se v Liberci mluví víc než 20 let. Ulevit by měla dopravě v horním centru města. Cílem je také přeměnit zanedbanou a dosud slepou Pastýřskou ulici v moderní městskou třídu se zelení, která bude sloužit jak pro automobily, tak pro cyklisty a chodce. Součástí prací v první etapě je i modernizace parkoviště v Pastýřské ulici pro 130 aut.

Hliněnou a bahnitou plochu s výmoly nahradí povrch z kamenů. Přibude tam i alej a další prvky pro udržení vody v krajině. Náklady činí 52 milionů korun. Práce začaly loni na sklonku léta a skončit by měly letos do června. Firmu pro výstavbu navazující druhé a třetí etapy Nové Pastýřské radnice zatím nevybrala, výběrové řízení ještě ani nevyhlásila.

S dopravním omezením musejí motoristé letos počítat i na druhé straně připravované nové cesty. Rušná Sokolská ulice bude po zimní přestávce znovu uzavřená od 18. března. Zhruba půl roku budou muset motoristé i autobusy MHD jezdit po objízdných trasách. „Na dokončení rekonstrukce úseku mezi křižovatkami se Zhořeleckou a Pastýřskou ulicí má dodavatel 180 dnů," řekl mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla. Práce v ulici začaly loni na podzim výměnou inženýrských sítí, na zimu je stavbaři přerušili a silnice byla průjezdná. Rekonstrukce bude stát 66,4 milionu korun, z toho 40,7 milionu platí město a kraj přidá 25,7 milionu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Novák

No je fajn za ty peníze postavit na místě, kde parkovalo 250 aut parkoviště pro 130 aut a v režimu P+R v docházkové vzdálenosti 10 minut do centra. To snad dokážou jen v Liberci.

Pátek, 15. března 2024, 10:31Odpovědět

Ty vole, takže rodiče s děckama přejdou k bazénu (poslední měsíc?) jako kde? Už aby někdo vykopal ta hovada Jaňdourka i se Šolcem.

Pátek, 15. března 2024, 09:28Odpovědět

Výstavba úseku nové silnice omezila dopravu u bazénu v Liberci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.