Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ANKETA: Přezuté auto na letní gumy má necelá polovina řidičů

Na letní nebo celoroční pneumatiky do konce března přezulo 43 procent řidičů, což je o 18 procentních bodů více než loni. Předloni mělo ve stejnou dobu přezuto své osobní vozy 30 procent motoristů.

Značná část řidičů bude podle ředitele Pneumatiky.cz Vojtěcha Schwangmaiera ještě letní pneumatiky kupovat. V průzkumu totiž čtvrtina respondentů uvedla, že pneumatiky bude teprve vybírat, což je více než v předchozích letech. S přezouváním zatím váhá 32,5 procenta řidičů, a to hlavně kvůli obavám z ochlazení či plánují dojíždět zimní gumy.

ANKETA: Už jste zajeli do pneuservisu a přezuli na letní?

Celkem hlasovalo75 čtenářů

V předvelikonočním týdnu byly tržby navzdory očekávání prodejců pneumatik spíše průměrné, trh začal výrazně růst až tento týden. "Očekáváme, že prodeje budou v prvních dvou dubnových týdnech velmi silné. Vzhledem k velkému množství řidičů, kteří zatím letní pneumatiky nenakoupili, se sezona (přezouvání) pravděpodobně prodlouží až do konce dubna," dodal Vojtěch Schwangmaier.

Ceny pneumatik se v letošním roce změnily o nižší jednotky procent, některé značky i zlevnily. Za sadu pneumatik letos řidiči průměrně zaplatili 9987 Kč, tedy o necelých 100 korun více než loni. Nejvíce zlevnil Dunlop, který pokračuje v nastolené cenové politice ze zimní sezony a snížil ceny i u menších rozměrů.

Nezdražily ani služby pneuservisů. Podle Schwangmaiera se uskutečnila hlavní vlna zdražování prací v servisech už na jaře loňského roku.

Na konci března skončilo období, kdy musí mít auta ze zákona při zhoršených povětrnostních podmínkách přezuto na zimní pneumatiky. Naopak při stálých teplotách sedm stupňů a vyšších odborníci doporučují přezout na letní pneumatiky, které mají lepší vlastnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky servis, pneumatika, přezutí, doprava, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Přezuté auto na letní gumy má necelá polovina řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.