Počasí dnes25 °C, zítra21 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Komplikace pro řidiče, Rumjancevova ulice je uzavřená kvůli modernizaci rozvodů teplárny

Práce na modernizaci rozvodů teplárny komplikují dopravu v horním centru Liberce. Ode středy je uzavřená frekventovaná Rumjancevova ulice, která je spojnicí mezi Tržním náměstím a náměstím Dr. E. Beneše.

Uzavírka Rumjancevovy ulice, v níž se nachází i budova knihovny, potrvá do 29. května. Na to až do srpna navážou postupně uzavírky dalších ulic v centru. Z pohledu dopravy mezi nejzásadnější bude patřit uzavření Husovy ulice od 16. do 30. června, Klášterní v první polovině července a Jablonecké ve druhé polovině července.

Teplárna Liberec zahájila druhou a třetí etapu modernizace zastaralých rozvodů letos na jaře. Ztrátové parovody nahradí na zhruba 25 kilometrech rozvody horké vody, výrazně by to mělo snížit ztráty tepla. Modernizace se dočkají rozvodné větve, které zásobují sídliště Broumovská, Králův Háj, Kunratická, Bída, Hanychov, Vesec, Doubí, Rochlice, Zelené Údolí a Vratislavice nad Nisou. Na projekt za 1,1 miliardy korun získala firma bezmála 470 milionů korun z Národního plánu obnovy. Projekty GreenNet II a GreenNet III musí být hotové do konce příštího roku, řekl při zahájení staveb na konci března předseda představenstva Teplárny Liberec Jan Sedláček. Už tehdy avizoval, že pro centrum města budou nejvíce zatěžující měsíce květen, červen a červenec.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, automobilová, správa, stavby, teplo, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace pro řidiče, Rumjancevova ulice je uzavřená kvůli modernizaci rozvodů teplárny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.